Stor udvidelse af wifi forsinkes i Danmark: S-toget holder i vejen

Plus7. januar 2021 kl. 03:2711
Stor udvidelse af wifi forsinkes i Danmark: S-toget holder i vejen
Illustration: Ingeniøren.
Mens store dele af Europa står klar til den største kapacitetsudvidelse af wifi i over ti år, så må danske internetbrugere væbne sig med tålmodighed. Der er endnu ikke fundet en løsning, så S-togsnettets signalsystem kan fungere side om side med wifi-udstyr i 6 GHz-frekvensbåndet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis din internetforbindelse i hjemmet er blevet en anelse presset af mange videomøder på arbejde og online-undervisning for børnene, så er det ikke nødvendigvis, fordi din bredbåndsforbindelse er for sløv. Hakkende forbindelser og forsinkede videoopkald skyldes ofte, at de store mængder data skal passere gennem den samme lille wifi-router i stuen.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
8. januar 2021 kl. 18:03

@Finn Petersen Nu er det sådan, at skibe og fly, som jeg nævnte, ikke "bare" kan trykke stop. Tog kører mig bekendt i blokke, hvor der er eet tog, og på nagelfaste skinner. Den simple konklusion er derfor for mig, at et togsystem lan gå i stop, hvis der er forstyrrelse, svigt eller lignende. Og ja, store gener, men jeg kan ikke se kompromitering af sikkerhed.

Jeg forstår så ikke helt hvorfor et frekvensskift er så teknisk kompliceret at gennemføre. Hvis det her med certificering og godkendelse at gøre, så har vi måske skabt et urimeligt rigidt system - som også forsinkede letbaner udenfor Århus.

Teknologien udvikles fra lange bølger fra 1920, mellembølger, korte bølger og nu helt op i gigahertz området. Det er urimeligt at tro, at frekvensalloleringer kan holde i 100 år uden ændringer - og det er det vi så ser.

10
8. januar 2021 kl. 17:38

@ Jan H Nu er det altså ikke det gamle gode system; men det spritnye som skulle være taget ibrug for et par år siden.
Det system er opbygget til at arbejde på et gsm net, hvor al kontrol med de nedlagte signaler og toget foregår over radiokanaler og komputer i toget og fjernstyringscentralen. End ikke skinnerne bruges til at berette om togets placering, men derimod baliser. Så man kan sige at noget af sikkerheden ligger i radiokommunikationen. Enhver forstyrrelse vil derfor svække sikkerheden eller forsinke toggangen.

Det der undrer mig er at Siemens/Bane ikke har sikret sig eksklusive frekvenser til formålet.

9
8. januar 2021 kl. 12:08

Artiklen, og de forskellige citater, synes at blæse et måske lokalt problem op i uhyrlige dimensioner. Er der reelle kapacitetsproblemer knyttet til 2,4 og 5 MHz wifi i private hjem ? Det kan ikke være svært at beregne. Er der reelle kapacitetsproblemer knyttet til 2,4 og 5 MHz i virksomheder ? Måske. Mon ikke den sædvanlige 80-20% regel gælder ? Altså at 80% af brugerne ikke har kapacitetsproblemer ved korrekt, tidssvarende, udnyttelse af 2,4 og 5 MHz. Så kan vi koncentrerer løsning for 6 MHz til at kræve en licens (tilladelse), som er et gummistempel udenfor S-baneområdet.

Lad os komme videre - uden at vinde kampen mod denne vindmølle.

8
8. januar 2021 kl. 12:00

Det kan man aldrig sikret sig mod - lige så lidt som bevidst jamming af fly og skibe fra passagerer ombord.

Jeg håber da, at alt mission critical udstyr har indbygget en safe fail mode, hvor det lukker ned, giver alarm, eller lignende relevant, når der sker forstyrrelse. Men det er måske for meget at håbe på i den gamle S-banes udstyr ?

7
8. januar 2021 kl. 08:34

Håber godt nok at der ikke er en turist der tager en 6GHz mobil router med i S-toget ...

6
7. januar 2021 kl. 21:14

Løsningen bliver sikkert implementeret i software, så 6GHz ikke virker i Danmark. Så skal man blot fortælle udstyret at det står i Tyskland.

Og når de danske myndigheder endeligt får smølet sig færdig, så kan en software opdatering åbne op. Og brugerne oplever ikke noget.

4
7. januar 2021 kl. 20:32

Om man fjerner 10 eller 50 MHz fra de nye 480 MHz er næppe et problem.

3
7. januar 2021 kl. 20:20

Det er da rigtig nok at der bor ret mange mennesker uden for s-togs-nettet. Det skal Tom E da ikke have så mange tumbs-ned af. Hvis udstyret bruges i god afstand fra S-banen er der jo ingen forstyrrelser. Så lad os andre få gavn af det fra starten.
En lokal begrænsning kan jo benyttes i perioden til en mere permanent ordning findes.

2
7. januar 2021 kl. 17:03

Umiddelbart lyder det som om Siemens system måske kræver 50MHz båndbredde for at kunne få plads til den store datamængde. Jeg går ud fra at det frekvensområde har været tilgængeligt til banebrug for 20 år siden, da man udviklede styresystemet. Derfor er det nok ikke Københavneri, at man ikke bare kan ændre frekvens og båndbredde. Især da man har haft store problemer med at opfylde kontrakten, og måske nu efterhånden har leveret og installeret det meste hardware. Så kommer en eventuel frekvensbånds flytning til at lægge S-toggangen ned i det ibrugtagne område i længere tid.

1
7. januar 2021 kl. 09:02

Vi skal da bare igang når EU frigiver. Der bor trods alt en hel del mennesker udenfor S-togsnettet. Håber ikke at Ministeren falder i for et "københavner-problem".