Stor teknologisk fusion: Delta og Force slår sig sammen

Force Technology med over 1.300 medarbejdere og Delta med næsten 300 medarbejdere bliver nu samlet i en organisation.

Ved samme lejlighed fratræder den nuværende adm. direktør for Force Technology Ernst Tiedemann for at overtage posten som bestyrelsesformand for det fusionerede selskab, som kommer til at hedde Force Technology.

Som adm. direktør er udpeget den nuværende økonomidirektør Øjvind Andersen Clement fra Force, mens nuværende adm. direktør for Delta, Juan Farré, blive teknisk direktør.

Delta-navnet forsvinder ikke - i hvert fald ikke i første omgang - men vil fortsætte som et brand. Det vil dog fremgå fra nu af, at Delta er en del af Force Technology.

Arbejdsgrupper skal finde synergifordele

I en pressemeddelelse oplyser Ernst Tiedemann, at hensigten er at skabe organisation, der kan servicere industrien i hele værdikæden ‘fra den første idé til godkendelse af produktet og eftersyn i produktion. Og det hele i en ny og digitaliseret verden’.

Over for Ingeniøren forklarer han, at der i den kommende tid vil blive nedsat synergigrupper, der eksempelvis skal se på, hvordan Deltas viden om mikroteknologi og digital elektronik kan indarbejdes med de serviceydelser, som Force tilbyder inden for procesteknologi.

»Vi tror på, at de, der kommer først med kombinere denne viden, som er en del af den fjerde industrielle revolution, bliver vinderne,« siger Ernst Tiedemann.

Læs også: Festos topchef: Nu rykker den fjerde industrielle revolution

På det mere konkrete niveau kan det betyde, at Force i højere grad kommer til at levere produkter og ydelser til løbende monitorering i stedet for til lejlighedsvis stikprøvekontrol.

GTS: Tre store og fire små

Fusionen betyder en mere markant opdeling mellem store og små i paraplyorganisationen for de godkendte teknologiske serviceinstitutter (GTS).

GTS-foreningens direktør Ragnar Heldt Nielsen forventer dog ikke, at fusionen fører til forandringer, selv om det nye Force med en omsætning på 1,5 mia. kr, Teknologisk Institut med en omsætning på lige over 1 mia. kr. og DHI med en omsætning på godt 0,8 mia. kr. bliver meget dominerende i forhold til de fire små GTS-institutter med en samlet omsætning på ca. 0,4 mia. kr.

»Der vil stadig være behov for en samlet forening,« siger han.