Stor satsning fra nyt biotekfirma

CMC Biotech har i en kombination af egenkapital og lånekapital fra en række investorer og fonde sikret sig en finansiering på i alt 300 millioner kroner, der skal betale firmaets forventede vækst i de kommende år.

Firmaet, der blev startet sidste år af seks medarbejdere fra Novo Nordisk og Novozymes, satser på at blive en højteknologisk underleverandør til den danske og den internationale biotekbranche. Virksomheden, der i opstartsfasen har haft til huse i forskerparken Symbion i København, vil tilbyde højt specialiserede ydelser og teknologier indenfor proteinområdet til andre biotekfirmaer og lægemiddelvirksomheder.

Af de 300 millioner kroner skal halvdelen bruges på at bygge og indrette et 8300 kvm nyt domicil i Gladsaxe. Virksomheden, der i dag har 20 ansatte, regner med at skulle ansætte omkring yderligere 100 nye ingeniører, farmaceuter og laboranter i løbet af de næste par år.

»Med det store kapitalindskud går vi fra at være en god ide til at være en egentlig spiller i biotekbranchen,« siger firmaets administrerende direktør, Mads Laustsen.

CMC Biotech blev startet på et økonomisk indskud på 20 millioner kroner fra investeringsselskabet, BankInvest, der nu har skudt yderligere 25 millioner kroner i firmaet. Som ny investor står den internationale European Eguity Partner for et indskud på 50 millioner kroner mens de 150 millioner kroner, som skal bruges på opførelsen af det nye byggeri med administration, laboratorier og produktionsanlæg, stilles til rådighed af TK Development, der også skal stå for opførelsen af byggeriet. De resterende penge kommer fra blandt andre Vækstfonden og Amagerbanken.