Stor global stigning i salg af elbiler
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Stor global stigning i salg af elbiler

Illustration: Toyota

Det går rigtig godt for salget af opladelige biler. Sammenlignet med sidste år blev der på verdensplan i årets første tre måneder solgt 59 procent flere biler, som kan oplades - det vil sige både rene elbiler og plugin hybridbiler.

Det vil sige, at der kom 312.400 nye elbiler på gaden. Heri er inkluderet passagerbiler, lettere arbejdsbiler i USA og Canada og mindre varebiler i Europa og Kina. Det skriver EVvolumes.com.

Læs også: Test: Kia plugin hybrid med krog

Solgte elbiler i hele verden måned for måned. Illustration: EVvolumes.com

Salget af plugin hybridbiler steg mere end salget af de rene elbiler, og plugin hybridbiler udgør nu 39 procent af alle de solgte elbiler.

Samlet set blev der i 2017 solgt over 1,2 mio. elbiler på verdensplan. Det tal forventer analyseinstituttet Frost&Sullivan, vil stige til 1,6 mio. i 2018.

Læs også: Test: Toyota Prius Pluginhybrid er fremragende til det den lover

Når det gælder de rene elbiler, er Nissans nye Leaf kommet rigtig godt fra start. I Europa er salget steget med 69 procent sammenlignet med sidste år, hvor første generation af bilerne blev solgt. I Japan er Leaf’en også med i top tre (sammen med Toyota Prius og Mitsubishi Outlander) over de mest solgte elbiler. I det hele taget har Nissan ramt rigtigt med deres Leaf, som analytikere forventer vil køre ud fra forhandlerne mindst 10.000 gange hver måned verden over.

Kina fører an

Kina oplevede den største vækst i antal og solgte 132.000 elbiler i første kvartal, men det var endnu engang Norge, som stod i spidsen for den største andel af elbiler. 46 procent af alle nye biler i Norge kunne oplades fra elnettet.

Læs også: Nissan dropper dieselmotoren i Europa

På trods af produktionsvanskeligheder har Tesla i år allerede leveret 12.000 Model 3. Produktionen har netop rundet 3.500 styk per uge og er nu på vej mod de 5.000, som er forventet ved udgangen af juni måned. Teslas tre modeller (S, X og 3) udgør cirka en tredjedel af det samlede salg af opladelige biler i USA. I marts måned solgte Tesla 19.209 biler og var dermed verdens største elbilsproducent.

Mange markeder er stadig helt afhængige af tilskud eller reduceret afgift. For eksempel Hong Kong, hvor der sidste år blev solgt 4.000 elbiler, men hvor markedet fuldstændig forsvandt, da tilskudet blev udfaset efter de første tre måneder af 2017.

I Danmark blev der i årets første fire måneder solgt 329 rene elbiler og hele 1.129 plugin hybrider. Til sammenligning blev der hele sidste år solgt 698 elbiler og 614 plugin hybridbiler.

Flere og kraftigere ladestandere

Det vurderes, at der på verdensplan i dag er cirka 90.000 offentlige ladestandere. Det tal vil sandsynligvis udvides til 120.000 styk ved årets udgang. Men nok så vigtigt, så forventes det, at hurtigladning 50 kW og ultrahurtigladning på 250 kW vil blive endnu mere udbredt.

Læs også: Danske biler pulser mere CO2 ud

Lige nu er det kun Teslas superchargere, som kan komme så højt op, men både BMW, Audi og Daimler vil inden for få år komme med både ladesystemer og biler som er i stand til at lade med meget høje effekter.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Korrekt, Tesla Superchargers kan lade med 125 kW - men foreløbig kan kun Teslaer modtage så meget.

Det er nu heller ikke smart for elbilsalget i DK, at bilforhandlerne ikke ønsker at sælge kunderne elbiler, når det viser sig at økonomien for en elbil - på trods af højere anskaffelsespris - normalt er bedre end for en "tilsvarende" fossilbil. Det er dårlig og inkompetent rådgivning, til skade for forbrugerne.
https://cleantechnica.com/2018/05/25/scand...

 • 3
 • 3

@Carl-Erik

Du kan se på salget "Dec --> Jan" lidt som i Danmark i 2015.
1.500 Tesla'er solgt i Dec 2015 og 0 solgt i Jan 2016.
Mange lange verden over lavet lignende tiltag som vi har haft i Danmark.

USA for eksempel kan få 7.500 $ tilbage i skat ved køb af en elbil. Dog først ved udgangen af det år hvori de har købt bilen. En elbilsejer der køber sin bil i januar måned i USA må altså vente et helt år inden han får de 7.500 $ tilbage. Mens ham der køber i december bare skal vente en måned.

Kina har haft mange slingre ture i sær første kvartal, f.eks. sidste år havde Kina ikke nået af gennemføre tilskud til elbiler i Jan-Marts.

 • 4
 • 0

> økonomien for en elbil - på trods af højere anskaffelsespris - normalt er bedre end for en
> "tilsvarende" fossilbil.

Kom gerne med et par eksempler fra det danske marked.

Kom du gerne med eksempler fra det danske marked på at fossilbiler har lavere kilometerpris. Husk at sammenligne modeller af ens størrelse og udstyrsniveau.

Som FDM's medlemsblad Motor i seneste nummer skriver i anmeldelsen af den nye Nissan Leaf, "det er økonomisk fordelagtigt at vælge en elbil".
Og kunne man tilføje, elbilens økonomisk fordel bliver kun større som tiden går.

 • 5
 • 6

Jeg har lagt en forudbestilling i feb. på en Tesla Model 3 Performance.

Nu kan jeg dog godt regne ud at den ikke kommer slut 2018, og dermed stiger afgiften til 40% da mit login på Tesla.com nu siger "tidligt 2019".

Mine hurtige beregninger viser at den bliver voldsom dyr, og når reg. afgiften er fuldt udrullet i 2022, så vil elbiler blive beskattet på lige fod med brændstofbiler og så lander prisen på denne Model 3 version på langt over en million.

Og så er min udfordring, for hvis jeg så ikke kan undvære en Tesla igen, så skal jeg i den grad hoste op med pengene næste gang jeg skal have ny bil, og jeg får jo på ingen måder mere bil, det er bare ren afgift jeg betaler til.

Jeg hælder derfor nu 70% til at jeg afbestiller min reservation pga. disse kommende afgifter og fortsætter min kørsel i min Mercedes C220d st. aut. AMG-line i de Københavnske gader til skade for alle der færdes i nærheden... jeg vil gerne være en grøn billist, men jeg har også en grænse for galskaben rent økonomisk.

Rent talmæssigt så blev der solgt under 1.000 elbiler i hele 2017 i Danmark, hvis ikke det får politikerne til at indse de gør det helt galt så kan vi lige så godt glemme det med at blive et førende land indenfor grøn teknologi.

 • 11
 • 3

Jeg hælder derfor nu 70% til at jeg afbestiller min reservation pga. disse kommende afgifter
jeg vil gerne være en grøn billist, men jeg har også en grænse for galskaben rent økonomisk.

Samme her, men beholder dog reservationen, håber lidt naivt på at politikerne udskyder afgiftstigningen endnu en gang, og ændrer holdning til, i hvilken retning Danmark skal ledes

Rent talmæssigt så blev der solgt under 1.000 elbiler i hele 2017 i Danmark, hvis ikke det får politikerne til at indse de gør det helt galt så kan vi lige så godt glemme det med at blive et førende land indenfor grøn teknologi.

Det har de fået at vide siden før afgifterne først blev indført, og set bevis for lige siden, (vi har under 10.000 elbiler i danmark, Norge havde 150.000 indregistrede ved årsskiftet )

Det er flere år siden vi havde en chance for at blive førende på grøn teknologi, det løb er kørt for længe siden, nu kan vi i bedste fald halse håbløst efter.

 • 5
 • 4

Undskyldningen for at der blev indført afgifter på elbiler, var risiko for et afgiftstab på 650 milioner fra de ICEV der ellers ikke blev solgt.

Dette beløb kunne dækkes rigeligt ved at hæve dieselafgiften bare 20øre pr. liter.
Men NOx er åbenbart ikke så alvorligt som CO2, for nogle🙄

 • 9
 • 3

Ja, afgifter, men også den holdning sælgerne udviser, ifølge en undersøgelse refereret af BBC for et par dage siden, der særligt trækker Danmark frem, som et dårligt eksempel, hvis man vil fremme elbilerne.

"Policy and signalling from the government and the industry are reflected in the marketplace, they are making EVs a less attractive option to sell for the sales personnel and for consumers to buy," lead author Gerardo Zarazua de Rubens told BBC News.

As an example of the mixed messages being sent, the authors say that Denmark has introduced a tax on electric cars while at the same time reducing taxes on other premium cars.

However in Finland, a country with colder winters and spread out population centres that should be more difficult for electric cars, dealers were more supportive of EVs.

Car dealers are creating huge barriers to sales of electric vehicles
"Finland is a country that should be less attractive to EVs, but we found that dealers were still more willing to support sales of electric cars compared to Danish dealers," said Gerardo Zarazua de Rubens.

"The government said they want EVs in the country and set a target of 250,000 by 2030 which resonated downstream to the marketplace, whereas in Denmark you find the opposite - the government is sending other types of signals."

Der opstår en ond cirkel, da sælger oplever at elbilerne er svære at sælge, bl.a. på grund af afgifterne, hvilket gør, at mange ikke gør en indsats og kun sælger elbiler, hvis kunden på forhånd har besluttet sig. Regeringen er i den grad hyklerisk i sit forsøg på at fremstå grøn. På dette og på andre områder. Tankegangen er styret af her og nu vækst og fører sikkert til også en økonomisk bet i fremtiden.

Bemærkningen i overskriften om at Danmark er godt med, selv om tallene er lave, er selvundergravende og meningsløs, netop fordi tallene er så lave. Det er ikke den procentvise forøgelse der er relevant, men procentdelen af det samlede salg. Hvor rig er jeg, hvis jeg har forøget min formue 100%?

 • 7
 • 2

Jeg har lagt en forudbestilling i feb. på en Tesla Model 3 Performance.

Nu kan jeg dog godt regne ud at den ikke kommer slut 2018, og dermed stiger afgiften til 40% da mit login på Tesla.com nu siger "tidligt 2019".

Mine hurtige beregninger viser at den bliver voldsom dyr, og når reg. afgiften er fuldt udrullet i 2022, så vil elbiler blive beskattet på lige fod med brændstofbiler og så lander prisen på denne Model 3 version på langt over en million.

Og så er min udfordring, for hvis jeg så ikke kan undvære en Tesla igen, så skal jeg i den grad hoste op med pengene næste gang jeg skal have ny bil, og jeg får jo på ingen måder mere bil, det er bare ren afgift jeg betaler til.

Jeg hælder derfor nu 70% til at jeg afbestiller min reservation pga. disse kommende afgifter og fortsætter min kørsel i min Mercedes C220d st. aut. AMG-line i de Københavnske gader til skade for alle der færdes i nærheden... jeg vil gerne være en grøn billist, men jeg har også en grænse for galskaben rent økonomisk.

Rent talmæssigt så blev der solgt under 1.000 elbiler i hele 2017 i Danmark, hvis ikke det får politikerne til at indse de gør det helt galt så kan vi lige så godt glemme det med at blive et førende land indenfor grøn teknologi.

@Morten Aagaard.

Det du skriver om her, handler ikke om elbiler, men om det rimelige i den danske bilbeskatning. (luksus skat).
Den kan man så finde rimelig eller ej.

Sat på spidsen, var det jo netop Tesla, der ødelagde den danske afgiftfritagelse for elbiler, der folketinget mente at det høje salgstal for Tesla, mere var et udtryk for omgåelse af denne luksusskat, end et ønske om at køre grønt.

At du skal betale over en million for en muskelbil proppet med alverdens udstyr, er vel ikke dyrt i en dansk kontekst, uanset hvor "grøn" den måtte være.

Du kunne også købe en alm. Tesla 3.
Den kan vel købes i 2020 til under 400.000kr

Det nye afgift registreringssystem der er indført over 2 gange, tilgodese effektive biler, og giver tilmed en fritagelse på 1500kr/kWh batteri op til ca 40kWh som jeg husker det.
Det er klart, at køber du en dyr elbil til 1.000.000kr, så vil afgift lettelsen fylde meget mindre en hvis du køber en elbil til 250.000kr.

Med din afhængighed af dyre biler, skulle du måske snakke lidt med Liberal Alliance om nedsættelse af registreringsafgiften.
Jeg finder det også mærkeligt, at hvis jeg køber nye lædermøbler til min stue, så skal jeg bare betale 25% moms, men hvis læderet skal sidde i min bil så skal jeg betale 150% oveni.
Men sådan er der jo så meget.

 • 4
 • 6

Jeg er en stor person (som resten af min familie), og det er Nissan Leaf åbenbart ikke bygget til. Hverken på forsæde eller bagsæde.

Vil dog lige påpege at Leaf ikke kun er til små mennesker, selv en 188cm mand får fint plads bagved, og bredden på forsædet passer til de fleste der ikke er ekstra brede.
Denne video viser også lidt om hvor godt den kører, og hvorfor den sælger så godt allerede:

https://www.youtube.com/watch?v=O0uLzeVhbU4

Ladehastigheder/normalt kørselsbehov:

https://www.youtube.com/watch?v=DB1e5Pbs1m0

Laderestriktioner ved for varmt batteri (Rapidgate):

https://www.youtube.com/watch?v=MpUyspG2Mio

 • 1
 • 2

Det betyder at vi samlet set har enorme subsidier til elbiler - langt større end de fleste andre lande (tror jeg).

I Danmark har vi afgifter på elbiler, i de fleste andre lande gives der tilskud til elbiler.

Da tilgængelige elbiler herhjemme stadig er dyre, er det ikke en mulighed at vælge elbil for mange.

.

"De fleste andre lande hvor "elbiler" rykker er det primært hybrid-biler, og i begrænset omfang rene batteri-biler."

Største marked, og produktion er Kina

Her er en kinesisk elbil Geely (Volvo m.fl.) til 50.000kr:

https://wattev2buy.com/electric-vehicles/g...

og der er større og mindre elbiler fra den kant:

https://wattev2buy.com/which-is-the-best-s...

Så hvor vil mulighederne og antal mon snart komme fra?

https://www.chinadialogue.net/article/show...

 • 2
 • 2

At du skal betale over en million for en muskelbil proppet med alverdens udstyr, er vel ikke dyrt i en dansk kontekst, uanset hvor "grøn" den måtte være.

Ikke desto mindre, så dækker afgiften også transmissionen og batteriet, som pt. endnu er under pres for at komme ned i pris pga. konstant teknologisk udvikling og øget produktionsvolumen, så man bliver straffet for at køre miljøvenligt.

Forestil dig lignende afgifter på avanceret nyt sikkerhedsudstyr i bilerne. Det gør man jo ikke, der har man lavet et fradrag.

Generelt bør der ikke være afgift på dele af bilen, der koster dyrt, men som repræsenterer ny udvikling i miljøvenlighed og sikkerhed og skal fremmes.

Som det allermindste burde man lave det sådan, at batteriet sælges separat her i Danmark uden afgift.

 • 4
 • 4

Dette beløb kunne dækkes rigeligt ved at hæve dieselafgiften bare 20øre pr. liter.
Men NOx er åbenbart ikke så alvorligt som CO2, for nogle🙄


Enig - selv om jeg har en dieselbil, så kan jeg nok snildt spare de 20øre pr liter diesel, ved at kører lidt mere fornuftigt og undgå korte ture. Hvis vi så også bare lige vi får styr på de afgifter i relation til hvor langt bilerne reelt køre på literen. Min er opgivet til 17,2 og køre ca 17 i snit ved meget blandet kørsel - fair nok. Jeg bruger den dog kun til større ture, da jeg kan cykle på arbejde i hverdagen. Men f.eks mange små benzinbiler er opgivet til latterligt høje km/l og køre måske halvdelen eller 2/3 af det opgivne. Gør det lige fair over hele linjen, før alt for mange høtyve bliver hevet frem - ellers går det totale regnskab aldrig bare nogenlunde op.
Og jeg har i flere år kigget efter en elbil. Men 3-400.000kr for en bil fra 2018, som jeg næsten ikke selv kan lave service på og som knap nok kan humpe sig på tværs af sjælland - er simpelthen for lidt.
Jeg var ellers meget tændt på en brugt Fluence til kun 64.000kr, som bruger mange standarddele og umiddelbart ser glimrende ud. Men måske knap 100km på en opladning uden varme eller klima og så nedlukningen af betterplace oven i - knust drøm og direkte tilbage til simpel overskuelig og fint overkommelig brændstofsdyt.

 • 3
 • 2

En lids sen beklagelse (især til Jens Friis).
Vedr. totaløkonomien for elbil: Jeg glemte at nævne at den normalt først bliver bedre ved større kørselsbehov end det gennemsnitlige (f.eks. 30.000 km). Jo mere du kører desto større fordel ved elbil.
Da jeg købte Tesla i 2014 og sammenlignede med en ny Passat, fandt jeg at Passaten skulle være mindst 300.000 kr billigere end Teslaen for at balancere økonomisk. Og så kan Passatens kørekomfort, ydelser og miljøbelastning slet ikke matche Teslaen.
Lykkelig over mit valg - aldrig mere fossilbil.

 • 6
 • 1

Ikke desto mindre, så dækker afgiften også transmissionen og batteriet, som pt. endnu er under pres for at komme ned i pris pga. konstant teknologisk udvikling og øget produktionsvolumen, så man bliver straffet for at køre miljøvenligt.

Forestil dig lignende afgifter på avanceret nyt sikkerhedsudstyr i bilerne. Det gør man jo ikke, der har man lavet et fradrag.

Generelt bør der ikke være afgift på dele af bilen, der koster dyrt, men som repræsenterer ny udvikling i miljøvenlighed og sikkerhed og skal fremmes.

Som det allermindste burde man lave det sådan, at batteriet sælges separat her i Danmark uden afgift.

Der er noget jeg ikke forstår.
Hvorfor skulle transmissionen i el elbil, være mindre beskattet en transmissionen i en fossil bil?
Transmissionen i en elbil koster i forvejen 1/10 af hvad transmission i en fossilbil koster.

Desuden, så bliver elbilsbatteriet op til 40kWh tilgodeset med 1700kr /kWh i reduktion af pris inden registreringsafgiften beregnes.
Der er mange der siger at batterier kommer ned under 1000kr/kWh inden længe, hvilket vil sige at køber du en elbil med 40kWh batteri, får du inddirekte 28.000kr i nedslag på bilen inden der regnes registreringsafgift pga batteriet.

Som Jens Friis, skriver, så bliver elbilen i den grad støttet i DK, og jeg kan ikke tage det seriøst når udenlandske medier skriver om elbilsbeskatningen i DK.
De aner ikke hvad de skriver om.

Vi mangler nu en afklaring af elafgiften til elbiler, også nogle mere ambitiøse mål for elbilssalget inden den gradvise indfasning af normal registreringsafgift.

 • 5
 • 6

Der er noget jeg ikke forstår.
Hvorfor skulle transmissionen i el elbil, være mindre beskattet en transmissionen i en fossil bil?

Fordi den er mere miljøvenlig.

Transmissionen i en elbil koster i forvejen 1/10 af hvad transmission i en fossilbil koster.

Det er ikke sandt.

Én motor alene i en Tesla Model S koster omkring 125.000 kr eller mere. Det er stadig dyr teknik, der dog falder i pris.

Sammenlagt er transmissionen og batteriet omkring 40-50% af bilens pris, og det er meget stigende for performance modellerne, hvor prisen nok er 75% af bilens pris.

Desuden, så bliver elbilsbatteriet op til 40kWh tilgodeset med 1700kr /kWh i reduktion af pris inden registreringsafgiften beregnes.

Så man straffes på afgift for at ville køre grønt på længere distancer?

Skal en benzinbil koste 100.000 kr mere, fordi den har en 40 liter benzintank i stedet for en 25 liters?

Det hænger slet ikke sammen.

Et batteri er et batteri. Hele batteriet bør være afgiftsfrit.

Som Jens Friis, skriver, så bliver elbilen i den grad støttet i DK, og jeg kan ikke tage det seriøst når udenlandske medier skriver om elbilsbeskatningen i DK.
De aner ikke hvad de skriver om.

Ikke desto mindre har effekten af afgiften været krystalklar, og derfor kan den altså ikke være nogen god idé.

 • 4
 • 3

Har effekten af afgiften været krystalklar?
Salgstallene for batteribiler var MEGET små indtil det blev klart, at den midlertidige specialfritagelse for almindelig bilafgift ikke blev forlænget.

Ja, for salget faldt til under 2011 niveau, og det er stort set ikke steget siden. Salget kom igang efter Tesla kom til Danmark i december 2013, og det var længe før hamstringen begyndte.

Man kan også kigge på hybridsalget fra 2000 og frem, der var helt katastrofalt, fordi vi kørte fuld afgift på dem.

Toyota Prius har altid været meget populær i udlandet, men i Danmark skulle man betale det samme for den, som en BMW 5 serie, fordi transmissionen i bilen var dyr dengang.

Og folk dengang ihvertfald, var ikke villige til at betale afgift for at køre mere grønt. Man var mere villig til at betale samme pris for luksus.

 • 2
 • 1

"nogle mere ambitiøse mål for elbilssalget "

Lyder som politikerne, men ambitiøse mål hjælper næppe, når bilerne stadig er for dyre til at folk kan/vil købe.
Nu skal der tvang til?😳
.

Husker at politikerne "sparkede elbilssalget i gang"🙄 ved sidste udsættelse af afgiftstigningen til 40%

 • 0
 • 1

Niels Peter Jensen
Jeg tror det er meget almindeligt, at man gerne vil gøre noget godt for miljøet.
Det må bare ikke koste noget.

Jeg startede med at skifte min Peugeot 108'er ud fordi jeg brugte den til meget motorvejskørsel, den var så at sige en værre benzinsluger når man ramte 130 km/t zonerne, her kunne jeg se at den Mercedes jeg har nu var en mindre belastning for miljøet (Når man ikke sætter den i Sport+).

Jeg har skåret ca. 1.500 kr./md. af i brændstof forbrug ved at gå fra en bil til omkring de 100.000 til en til omkring de 700.000 kr.

Så jo det må gerne koste noget, men kæden hopper af når jeg skal beskattes for størrelsen på "tanken" i en Tesla. Eller sikkerhedsudstyr som autopiloten skal gå fra 25.000 kr. til 71.500 kr. i ren afgift i 2022, og vil man have den fulde version så er det x2 af den pris.

Jeg snupper Performance versionen fordi den har Premium pakken inkl. (sædevarme mv.) + en masse andre detaljer som de "normale" Model 3'ere ikke vil få og dermed kan en 2019 bil holde prisen 5-8 år efter.

Jeg er dog meget i tvivl, for hvis den bliver et "must have" fremover næste gang jeg skal skifte bil efter den Model 3, fordi Tesla er de eneste med supercharger netværk i hele Europa + km nok, så bliver problemet at de til den tid har fået 150% afgift + 25% moms og til de priser så har jeg andet jeg gerne vil bruge pengene på og derfor overvejer jeg bare om min dieselslæde skal blive ved med at forgifte alt omkring sig istedet.

 • 2
 • 0

Nissan Leaf:
Beregnet økonomi 3,36 kr./km
"De øvrige driftsudgifter omfatter service, forsikring, dæk og værditab, og regner man det hele sammen, lander den årlige udgift på 67.000 kr. for 20.000 km. Det er en attraktiv pris, som viser, at det økonomisk er fordelagtigt at vælge en elbil."

Så service, forsikring, dæk og værditab på en elbil til 270k er 60.000 kroner om året? Det virker virkelige sindsygt. (Og man skal endda ikke betale mere hvis man kører mere, hvis man har et Eon abonnement)

Og at VW Golf 1.5 TSI EVO ACT Bluemotion 130 hk Comfortline skulle koste 59.000 kroner om året. Denne bil koster det samme, koster det dobbelt i benzin udgift og koster helt sikkert mere i service og rep. Hvordan kan det være at den skulle være billigere? Det gider jo slet ingen mening. Hvad er der gået galt her?

 • 3
 • 0

Jeg synes du burde læse kilden. Avisen har selvfølgelige skrevet en overskrift der trækker folk ind på deres hjemmeside. Beløbet de fik er mellem 20 og 120 dollars og dækker at Tesla har været for lang tid om at give de funktioner de lovede. Har intet med sikkerheden at gøre. Problemet er at ejerne købte bilen og AP2 hvor de blev lovet nogle funktioner, disse fandtes ikke da de fik bilen men kom først noget tid efter.

De fleste AP uheld i Tesla biler sker når køreren ikke overholder betingelserne for brug. Man skal hele tiden have hænderne på rattet og man skal holde øje med vejen. 100% af de tilfælde jeg har læst/hørt om har køreren enten ikke haft hænderne på rattet og øjnene på vejen. Altså hvem ser ikke en stor brandbil midt på vejen?

 • 2
 • 0

Én motor alene i en Tesla Model S koster omkring 125.000 kr eller mere. Det er stadig dyr teknik, der dog falder i pris.

Hvis det virkeligt er rigtigt, så er elbilen på ingenmåde konkurrencedygtig, og man kan undre sig over at en Tesla 3 ville kunne sælges for 35.000$ med fortjeneste.

En 170HK elmotor til BMW i3 vejer med køle kappen 48kg.
Den bliver produceret på et fuldautomatisk anlæg.
Mit gæt er at den koster under 10.000kr.
Transmission i en i3 består af et aluhus med 4 lejer og 4 tandhjul inkl. det der sidder på motoren, og det der sidder i differentialet.
Det koster heller ikke meget i masse produktion.

Jeg tror også vi går lidt fejl af hinanden når vi snakker transmission.
I min verden er transmissionen, den del der flytter kræfterne fra motoren til hjulene, og den er meget simplere på en elbil end på en fossilbil.

Det der koster kassen i en elbil er batteriet.
Har du en motor der kan give 500HK, ja så koster transmissionen selvfølgelig derefter, men det har intet at gøre med om drivlinien er på el eller diesel.

Jeg var forbi den forhandler, hvor jeg købte min brugte i3 'er.
I udstillingen var 4 stk i3' er og en Tesla S.
i3' rene stod til 200-300K, mens Teslaen stod til 800K.

Det står også klart at der var tale om biler i 2 helt forskellige katagorier.
Bare fælgen på Teslaen, gætter jeg på kostede over 10k, så det var også tydeligt at jeg kunne købe 4 dæk til i3 for et dæk til Teslaen.

Tesla S er en forrygende bil, med enorme kræfter.
Selvfølgelig koster den kassen i DK.

Du kan købe en ny Porsche Cayenne hybrid i DK med fuld afgift for knap 1.6mil.

https://jyllands-posten.dk/livsstil/biler/...

Hvis en Tesla ikke kan konkurrerer med kun 20% af den afgift Porschen betaler, så må man bare konstatere at Tesla får problemer.
Verden er sjældent sort/hvid,.
Det kan være at Porschen er den mindst CO2 belastende af de 2.

 • 2
 • 4

Hvis du virkelig vurderer at din dieselslæde forgifter alt omkring dig nu med fatal udgang, så bør du naturligvis stoppe med at køre i den med det samme.
Kan det tænkes at der kan være noget med proportioner?

I Sport+ er min nede på 8,77 km/L, ved bykørsel ditto, ved motorvejskørsel er den økonomisk kontra en mikrobil.
Den er under 2 år gammel men det er allerede velkendt at dieselbiler er blevet et fy-ord, hvis du da har fulgt med. Dalende salgstal for dieselbiler viser også kundernes skepsis. Dertil skal påregnes at dieselbiler udelukkes fra flere større Europæiske byer, samt produktioner indstilles blandt de fleste mærker der nu erkender at dieselbiler ikke er fremtiden pga. udledningen af skadelige stoffer.

Proportioner nok?

 • 4
 • 1

Det er jo fordi elbilerne fortsat ikke er konkurrencedygtige ift. mange personers behov, på trods af de enorme subsidier.
Hvad foreslår du? Skal vi give 500.000 yderligere i subsidier for en Tesla X i form af direkte tilskud til første køber?
Seriøse forslag imødeses.
Forvent dog at der næppe er folkelig opbakning til yderligere tilskud til eldrevne luksus-sportsvogne forbeholdt de 10% mest velstående/vellønnede i landet.


En elbil er jo netop konkurrencedygtig ifht. mange personers behov. Rækkevidden dækker 99% af alle danskeres daglige behov, vores el produceres i vid udstrækning af grønne energikilder, vedligeholdelsen er minimal - nogle Amerikanske taxiselskaber har rundet de 500.000 miles uden bilen fejler noget, samt den sidste artikel jeg læste der var batteritabet ved denne kørsel under 10% i kapacitet.
Jeg har ikke nævnt hverken Tesla Model X eller Tesla Model S, det er store luksusbiler - jeg har nævnt Tesla Model 3 da den skulle være folkevognen til folket. Den er nu også gået hen og blevet en bil der bliver forbeholdt for de få - men kun i Danmark.

 • 5
 • 1

Den autopilot, er det den "påviseligt farlige autopilot" som Tesla netop har måttet indgå forlig om:
https://finans.dk/erhvervsjura/ECE10634485...
?

Den kan vel ikke på samme tid være "påviseligt farlig" og "sikkerhedsudstyr".
(forbehold: Jeg har ikke selv læst artiklens kilder).


Det er jo sikkerhedsudstyr når bilen selv bremser, holder øje med biler bagfra og overvåger førerens kørsel.

Jeg ved godt dit forsøg går ud på at afvise enhver form for logik i overstående, men faktum er at autonome biler kan køre flere kilometer uden et uheld end mennesker.

De uheld der sker pt. er fordi de autonome biler fortsat er i beta versionen, de skyldes altid en førerfejl når ulykken sker. Senest var et af uheldene med en Tesla Model X hvor den bragede ind i et autoværk der var defekt - her har brugeren skrevet til Tesla at der var fejl på strækningen dagene op til, og da ulykken indtraf afviste han Model X'erens utallige forsøg på at advarer føreren om at den ikke kunne køre korrekt på stykket. Så beder man selv om konsekvenserne.

P.t så sker der et uheld for hver 90 millioner kilometer kørt af et menneske, hvor autonome biler er oppe på 120 millioner kilometer kørt, forskellen er her at autonome biler bliver bedre og bedre og stater som Californien er begyndt at mærke deres vejstriber markant op så autonome biler har alle forudsætninger for at køre bedst. Vi mennesker kan ikke blive bedre, vi har nået vores begrænsning, hvorimod autonome biler vil kunne fjerne 99,99% af alle ulykker over tid.

Du reagerer kun ud fra mediebilledet, den Tesla der for nyligt kørte galt med 100 km/t ind i bagenden på en brandbil, der var fokusset på at brugeren måske havde autopiloten slået til - men ikke at han kun forstuvede en ankel med 100 km/t direkte ind i bagenden på en brandbil(!).

Lad os holde os til de nuværende fakta og det er at autonome biler kan køre flere km uden uheld og de forbedres hver evig eneste dag modsat os mennesker :-)

 • 2
 • 0

Folk glemmer godt nok hurtigt.
Sidst jeg kikkede fik staten min. 750mio i indtægter på den udligningsafgift de indførte i '13 for at finansere afgiftsfritagelsen for elbiler.
Da de indførte afgifterne på elbilerne igen var det netop med begrundelsen at de ikke havde råd til de 650 mio det ville koste.
Nu er der i nogle år ikke blevet solgt elbiler, men så vidt jeg husker er udligningsafgiften der stadig, så jeg vil gætte på at staten er et kæmpe overskud på den konto.

 • 3
 • 0

Nej, Bjørn, det er vi dælme ikke.
Som jeg husker det nægtede Ingeniøren at bringe nyheden om verdenssensationen Tesla Roadster I hele to år og kun efter meget pres bliver den henkastet omtalt på en obskur side af webversionen, ikke I avisen som dengang var relevant.
Samme nederdrægtighed fortsatte med vores kære købte højrefløjsregering der på deres første dag ved magten ikke kunne vente med at brandbeskatte lige netop Tesla Model S med begrundelsen at det jo tabte skattekroner på trods af forsvindende elbilssalg I dk og at de jo så sænkede bilskatten på alle brændstofbiler.

Vi er lige så godt med som Trump er en sandfærdig person.
Norge har overskredet 55% af alle nye biler med ladestik og med Model 3 kommer de uden tvivl et godt skridt tættere på at lukke til 100%. Det er fænomenalt. Noget der kun kan sætte frygt I de nederdrægtige tyske fabrikanter.
I Danmark er vi vel godt under 1%?
I Maj 2017 blev der indregistreret 9 elbiler I dk, svarende til 0,04 procent.

Også kære FDM har af mystisk årsag været direkte uærligt negativt indstillet overfor elbiler. På niveau med Fox News.

 • 13
 • 2

Hej Jens Friis

Det er jo fordi elbilerne fortsat ikke er konkurrencedygtige ift. mange personers behov, på trods af de enorme subsidier.
Hvad foreslår du? Skal vi give 500.000 yderligere i subsidier for en Tesla X i form af direkte tilskud til første køber?
Seriøse forslag imødeses.


Jeg mener, at man skal lade være med at se elbilsalg som et mål i sig selv.
Målet er mindre CO2 globalt og mindre NOx lokalt. Og i samme moment erhvervsstøtte og trængsel. Her kan man overveje en hel pallete af tiltag hvor tilskud til elbiler næppe er den der giver mest "value for money"

 • 0
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten