Stor eftersøgning i København: Ubåden Nautilus meldt savnet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Stor eftersøgning i København: Ubåden Nautilus meldt savnet

Opdatering: Efter redaktionens slutning har Københavns Politi oplyst, at Peter Madsen er sigtet for drab. Vi dækker som udgangspunkt ikke sagen de kommende dage. Meddelelse kan kan læses HER.

Opdateret klokken 08:03. En større eftersøgning er i øjeblikket i gang, efter at Peter Madsens ubåd Nautilus ikke er vendt hjem i aftes som ventet. Det skriver flere medier her til morgen.

Ubåden, som ifølge flere medier bliver sejlet af Peter Madsen med en journalist om bord, er sidst set i ud for Drogden Fyr ved Amager omkring klokken 20:30 i går aftes. På nuværende tidspunkt søger to redningshelikoptere og tre skibe efter ubåden.

Presserådgiver ved Værnfælles Forsvarskommando Christer Haven siger til Ritzau, at »vi ved, at der er to personer, der kan sejle den her ubåd. Men det er uvist, hvor mange personer, der er om bord.«

Det var journalistens kæreste, som meldte vedkommende savnet, efter at journalisten ikke vendte hjem i aftes.

»Den blev set af et krydstogtskib i Københavns Havn torsdag aften. Efterfølgende er den muligvis blevet set længere ude i Øresund,« siger Christer Haven.

Ubåden er sidst set ved Drogden Fyr ud for Amager.

Illustration: Privatfoto

Ingeniøren følger løbende sagen.

Kan det passe at den ikke har nogen AIS transmitter, eller har de bare ikke haft den tændt?
Er klar over den virker ret "dårligt" neddykket, men ved overfladesejllads burde den kunne sende lidt...

  • 2
  • 3

kan det virkelig passe at peter ikke har en radio bøje med ned som kan gå til overfladen i nødstilfælde.
kan nogen svare på der overhoved er nogen mulighed for kommunikation med overflader, i neddykket tilstand (max dybde ikke periskop dybde).

  • 1
  • 2