Støjplagede metronaboer får hjælpepakke til 300 millioner kr.

De støjramte metronaboer får nu hjælp til at flytte i nye lejligheder, indtil der igen er blevet stille nok til, at de kan vende tilbage til deres boliger. Det er regeringen og de øvrige partier bag metrocityringen - undtagen de konservative - blevet enige om, skriver bl.a. Jyllands-Posten.

Læs også: Professor: Politikerne har kun én mulighed: Genhus metronaboer

De konservative ville have forhandlingerne udsat, så de kunne nå at konsultere metroens naboer, før de sagde ja til aftalen, men det har de andre partier ikke villet vente på.

Hjælpepakken, der skønnes at komme til at koste 300 mio. kr., indebærer, at metronaboer kan vælge mellem at få deres erstatning fordoblet eller at blive genhuset. Desuden kan de kræve, at Metroselskabet skal købe deres bolig til markedsprisen. Til gengæld fjernes borgernes mulighed for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet. De har dog stadig mulighed for at klage ved domstolene.

Ekstraomkostningen vil blive betalt af Metroselskabet, som ejes af Københavns Kommune (50 %), Staten (41,7 %) og Frederiksberg Kommune (8,3 %).

»Det er mig pålagt at handle, når projektet skrider i en sådan grad,« siger transportminister Magnus Heunicke (S) til Ritzau.

Metroselskabet har tidligere vurderet, at de mange naboklager kan forsinke projektet med flere år og øge de forventede omkostninger fra 22,4 til 27,9 mia. kr.

Aftaletekst om metrobyggeriet:
by Ingenioeren

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Københavnere og omegnskommuner er forkælede med infrastrukturprojekter og nu skal københavnere have hjælp til at sove om natten, fra os alle. Det er jo langt fra os alle der får glæde af metroen. Gad vide om der også kommer en pakke til alle de usikre husejere langs baneudvidelsen? Masser af husejere er usikre på om deres hus skal rives ned eller ombygges, om de skal skal flytte og hvem der vil købe et hus der måske skal eksproprieres.

  • 1
  • 1

Jeg er selv 2. generationsindvandrer fra Jylland, og forstår godt nogle spørgsmål. (såen'da) Men til mine kære Aner i Jylland, så kommer det ikke til at koste jer en eneste krone!!! Bor selv på Yderste Vest-Sjælland, og kan fortælle forskellen på "Yderste Jylland" og min bopæl, er meget lille. (MEGET LILLE) Dem der bor rundt omkring den NY Metro, vil få en kæmpe fordel (praktisk) ....men ikke at forglemme, deres Lejligheder vil stige enormt i værdi. Og helt kort (som mange andre end mig har regnet ud) se nu at få gjort det færdigt, hurtigt's muligt!!!! Og så lige den "lille detalje" al udgift går til Københavnerne (København) så lad dem nu være ? Please, vær stolte Jyder, og bland jer ikke i Københavnernes slagsmål???

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten