Stjerneforsker tager kampen op mod alderdom

Den amerikanske genforsker Craig Venter har sat sig for at finde behandlinger mod aldersrelaterede sygdomme, skriver Reuters.com.

Tidligere har Craig Venter præsteret at være den første til at kortlægge det menneskelige genom, og i 2010 var han den første til at skabe syntetisk liv. Nu vil han sammen med stamcellepioneren Robert Hariri og grundlæggeren af X Prize Foundation, Peter Diamandis, starte virksomheden Human Longevity.

Målet med virksomheden er at bruge gen- og stamcelleteknologi til at udvikle behandlingsformer for aldersrelaterede sygdomme og sikre et godt helbred så længe som muligt.

Human Longevity har allerede købt to ultrahurtige HiSeq X Ten-gensekvenseringsmaskiner til at kortlægge op mod 40.000 individers arvemateriale årligt. På den måde håber Craig Venters at opbygge verdens største database af menneskelig genvariation.

Ud over menneskeligt arvemateriale vil Human Longevity indsamle data om menneskekroppens mikroorganismer.

Den første sygdom, Craig Venter vil tage kampen op mod, er cancer. Her har Human Longevity allieret sig med Moores Cancer Center ved Californiens Universitet. Målet er at kortlægge arvemateriale på alle, der bliver behandlet på centret. Det drejer sig om 4.000 til 5.000 patienter årligt, som også vil få kortlagt genomet i deres tumor.

Mændene bag Human Longevity tror på succes i kampen mod alderdommen, fordi det er blevet langt billigere at kortlægge arvemateriale, samtidig med at cloud computing har gjort det billigere at behandle den store mængde data.

Andre virksomheder og forskere vil også kunne købe sig adgang til den store database med arvemateriale.