Stephen Hawking: »Forlad Jorden eller uddø!«
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Stephen Hawking: »Forlad Jorden eller uddø!«

Kosmolog, fysiker og professor i matematik ved Cambridge University i England, Stephen Hawking, mener, at vi kun har cirka 200 år til at finde ud af, hvordan vi som race kan undslippe Jorden. Ellers mener han, at menneskeheden kan risikere at uddø.

Udtalelserne fra Stephen Hawking, der blandt andet har leveret anerkendte teorier om universets sorte huller, kom i et videointerview på netstedet Bing Think i denne uge.

»Det bliver svært nok at undgå katastrofer i de næste hundrede år, for slet ikke at tale om de næste tusinde år eller million år. Vores eneste chance for at overleve på langt sigt, er ved ikke at være så snævertsynet og fokuseret på Jorden, men ved at sprede os ud i rummet,« mener Stephen Hawking.

Stephen Hawkins mener, at vi inden for de næste 200 år skal brede os til andre planeter for at sikre menneskehedens overlevelse. (Foto: Nasa)

Han mener, at mennesker, der bliver på Jorden, risikerer to slags katastrofer. De første er dem som vi påfører os selv, så som menneskeskabte klimaforandringer, eller fra atom- eller biologisk krigsførelse.

Herudover kan en række kosmiske fænomener også føre til menneskehedens udslettelse på Jorden; en asteroide kan slå ned og dræbte store dele af befolkningen og gøre planeten ubeboelig, eller en supernova eller et gammaudbrud tæt ved vores placering i Mælkevejen kan også ødelægge alt liv på Jorden.

Stephen Hawking har i sin tv-serie "Into the Universe with Stephen Hawking" på Discovery Channel endvidere påpeget, at liv på Jorden også engang kan blive truet af andre civilisationer ude fra rummet.

Her påpegede han, at farlige fremmede kunne overtage Jorden for selv at udnytte dens ressourcer. Derfor vil det være sikrere for vores race at have mennesker boende på andre verdener, som en backup plan.

»Som menneskehed bør vi ikke lægge alle vore æg i samme kurv, eller på en planet. Lad os håbe, at vi kan undgå at tabe kurven, før vi har fået fordelt indholdet,« siger Stephen Hawking.

Dokumentation

Videointerview med Stephen Hawking

Ja, det har han jo sagt før, den kære Stephen.
Men planen tager ikke højde for en evt. genetisk udløbsdato, der kunne trække stikket efter en vis periode.

For øvrigt, så skal vi rejse temmeligt langt væk for at undgå en supernova. Under alle omstændigheder vil menneskeracen ikke overleve i al fremtid, da vi naturligvis vil udvikle os løbende. Og mennesker der flytter til andre, fremmede miljøer, vil også tilpasse sig og ændres genetisk. Altså endnu en ny race.

Mennesket vil altså uddø under alle omstændigheder - og det påstår jeg ikke bare fordi det er gråt og regnfuldt i dag...

  • 0
  • 0

Der har været liv her på jorden i ca. 3,8 milliarder år og mennesket opstod for ca. 2 millioner år siden.
Det er noget værre pladder, at vi skal nå det inden for 200 år.
Hvis, der opstår problemer så vil vi kunne nå, det vi skal nå i løbet af 1000 år.

  • 0
  • 0

Det er da lidt sjovt at mandens navn i artiklen konsekvent staves "Hawkins" og et enkelt sted "Hawkings" når man i samme artikel refererer til en discovery serie hvor mandens navn er stavet korrekt :-)

/Morten

  • 0
  • 0