Stenreder og blottet armering: Skandaleramt højhus skal have beton-makeup fra top til tå

Plus19. december 2022 kl. 05:089
Stenreder og blottet armering: Skandaleramt højhus skal have beton-makeup fra top til tå
Det er stadig uvist, hvorvidt og hvornår Njals Tårn bliver klar til at huse beboere. Illustration: Morten Andersen.
Betonskader, lav styrke og fejlplaceret armering er blandt opdagelserne i en kortlægning af kvaliteten i vægge, søjler og etageadskillelser op gennem Njals Tårn.
Artiklen er ældre end 30 dage

Både på og under overfladen er der problemer med betonen op gennem Njals Tårn, som ikke har været fremme tidligere.

Det viser omfattende analyser af Amager-højhuset, som Ingeniørens søstermedie BuildingTech har fået aktindsigt i.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
22. december 2022 kl. 11:51

Huslejen bliver helt sikkert ikke billig! Der skal nok være nogle der vil flytte ind - det er jo ikke alle der er ingeniører, eller i det hele taget følger med i mediernes dækning af dette. Så når (hvis...) bygningen engang står "færdigsminket" skal der nok være nogen der flytter ind..

8
19. december 2022 kl. 20:18

Hvis man nu gør det eneste fornuftige og river lortet ned, så kan jeg godt forestille mig, at en erstatningssag vil skulle tærske langhalm på, hvorvidt bygningen kunne have været reddet, hvis bare ... og dermed at Bach-gruppen ikke skal betale erstatning.

Personligt tror jeg ikke, at bygningen kan bære vægten af de forstærkninger, der skal klistres på, hvis der stadig skal være hulrum til boliger.

7
19. december 2022 kl. 15:01

Der synes at være så mange fejl i det tårn, at man burde rive det ned og starte forfra. Fordele regningen efter bedste evne, selvom bygherren måtte lide tab og andre gå konkurs.

6
19. december 2022 kl. 14:39

Garanti fra Bach Gruppen Valget bør stå mellem at rive ned eller at lappe efter bedste evne (med livrem og seler). Sidstnævnte løsning bør kræve, at Bach Gruppen derudover indbetaler et stort beløb som garanti mod mulige fremtidige skader - på omkringliggende bygninger, infrastruktur og borgere/beboere, som måtte komme til skade. Garantiperiode = 40 år?

5
19. december 2022 kl. 12:34

Det er ret optimistisk at tro at man nogen sinde for folk til at betale for at flytte ind i det tårn. Selv ville jeg end ikke tuer bo i husene omkring det. Der er kun en fornuftig løsning, riv skidtet ned.

4
19. december 2022 kl. 11:57

Det virker som om, at der er nogen der lider af sunken cost fallacy...

Nu har vi brugt så mange penge på det her, at vi skal gøre det færdig, for at få vores penge hjem igen - Men er der overhovde muligt, at få penenge hjem igen? Der er vel næppe en lang liste af villige fremtidige bruger?!?

Set ude fra, virker det som den økonomisk set bedste løsning, rive det ned og bygge noget nyt. Uanset hvor mange penge der bruges på at lappe den bygning, vil den altid stå som en skamstøtte, som ingen eller meget få det en yderst lav husleje vil bruge.

3
19. december 2022 kl. 11:55

Man skal godt nok være tilldsfuld for at ville bo i et hus der er lappet sammen efter så omfattende problemer. Huslejen må blive ekstrem billig for at lokke proselytterne til.

2
19. december 2022 kl. 11:20

Det vil under alle omstændigheder blive svært for dem at indgyde tryghed, så selv rent egoistisk/firmaøkonomisk vil det formentlig være bedst at fjerne det helt..

1
19. december 2022 kl. 11:05

Ville det ikke være en rigtig god ide, hvis man krævede byggeriet nedrevet. Nu kommer bygherren bare med en lappeløsning, så vi har et sminket lig stående. Så kan nogle stakkels beboere overtage problemet om 20 år, når alle de skjulte mangler ved byggeriet dukker op. Der er jo ingen tvivl om at hele misæren skyldes pengebegærlighed hos Bach-gruppen, så lad dog dem betale, medens vi stadig har fat i dem.