Stenalderkost kan reducere diabetikeres risiko for hjerte-kar-sygdomme

PLUS.
Triglycerid er en af de tre hovedgrupper af lipider populært kaldet fedtstoffer. En for høj mængde kan føre til hjerte-kar-sygdomme. Illustration: Dr_Microbe/BigStockPhoto

En ny undersøgelse fra Umeå Universitet har undersøgt, hvordan en palæo-diæt, også kaldet stenalderkost, kan reducere niveauet af triglycerider i blodet hos mennesker med type 2-diabetes. Reduktionen ser ikke ud til at have relation til vægttabet, som kosten også fører til.

Palæolitisk diæt, stenalderkost, palæo-diæt. Kært barn har mange navne, men hvad end man kalder det, har et nyt studie fra Umeå Universitet i Sverige vist, at stenalderkost kan reducere de såkaldte triglycerider,
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.