Statsrevisorer pudser Rigsrevisionen på solcelle-sag

De politiske valgte statsrevisorer vil nu til bunds i sagen om solcellelovgivningen. Derfor beder statsrevisorerne nu Rigsrevisionen om at undersøge sagen og ministeriets rolle i forløbet.

»Man må stærkt formode, at vi på det næste statsrevisormøde i august beslutter, at der skal foretages en undersøgelse. Det her ser langtfra kønt ud. Der har været sager, hvor der er lavet undersøgelser på et betydeligt spinklere grundlag,« siger Peder Larsen (SF), formand for statsrevisorerne.

Statsrevisorernes opgave er at sikre, at skatteborgernes penge bliver brugt, som Folketinget har besluttet. Revisorerne igangsætter selv en række undersøgelser, men deres næste møde er først planlagt d. 21 august. Venstres statsrevisor, Kristian Jensen, vil til den tid være klar med en anmodning om en undersøgelse.

»I løbet af de seneste uger er det kun blevet endnu mere væsentligt, at vi kommer til bunds i det rod, Martin Lidegaard har i sit ministerium. Jeg har nu bedt Statsrevisorernes sekretariat om at begynde at udarbejde en anmodning. Det kan godt være, at vi ikke træffer beslutning før i august, men jeg vil gerne have, at vi allerede nu får lavet en anmodning, så Rigsrevisionen kan begynde at indstille sig på, at det bliver en sag, der kan komme til at fylde noget til efteråret,« siger han.

Klima- og energiminister Martin Lidegaards radikale partifælle, statsrevisor Klaus Frandsen, vil ikke nøjes med at undersøge energiministerens periode, men lægger op til at inddrage VK-regeringen i sagen.

»Det her skal undersøges. Jeg har taget ad notam, at ministeriet selv har startet et undersøgelsesforløb af den snævre del. Den del skal Rigsrevisionen validere. Men set fra en statsrevisorvinkel mener jeg, at det er relevant at undersøge en bredere periode tilbage til beslutningen om at lade det indgå i virksomhedsskatteordningen i 2010. Så får vi også forløbet frem til det, der er sket nu, undersøgt,« siger Klaus Frandsen (R).

Energiminister Martin Lidegaard byder selv undersøgelsen velkommen.

»Jeg synes, at det er helt naturligt, at Rigsrevisionen kigger på den sag. Jeg har kun ønske om, at alt kommer for dagens lys, for jeg har i hvert fald ikke selv foregøglet eller skjult noget for nogen. Det har været et utilfredsstillende forløb, og jeg håber, at vi med det sidste her sikrer, at det ikke kommer til at ske igen,« siger han

Dokumentation

Artikel på Berlingske Business

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten