Statsgeolog Peter Britze: Realistisk skøn over potentialet sidst på året

14. maj 2013 kl. 15:49
Remote video URL
Se statsgeolog ved Geus, Peter Britzes oplæg ved Ingeniørens teknologiske topmøde om skifergas.
Artiklen er ældre end 30 dage

Højdepunkter fra Peter Britzes oplæg:

Peter Britze lagde ud med at vurdere, hvad vi egentlig ved om potentialet i skifergas i Danmark. Hvor mange reserverer er der tale om, og hvor ligger de.

»Der har været rigtig mange tal fremme. Men kig til Sverige, hvor boringerne var en fuser. IEA kigger på ressourcerne i Europa og har analyseret fint i dybden. I Danmark taler vi om et område på 15.000 km2, men i virkeligheden er der tale om godt 13.000 km2.«

»Hvor langt skal vi ned i undergrunden? Jo, alunskiferet, der potentielt set kan hives op i DK, hentes i den dybde på mellem 1,5 km til 5 km. Men vi skal bruge mere information, hvor Geus blandt andet trækker på nogle af de baltiske lande. Samarbejde med den amerikanske USGS, hvor vi gør op med, hvad vi egentlig kan forvente af boringer i Danmark.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Britze taler om modenheden for skifergas i Danmark. Han går tilbage og refererer til dannelsen af det europæiske kontinent. Organisk materiale, der opvarmes på vej ned i undergrunden. Der er stadig usikkerheder, som gør det svært at spå stort om, hvor stort potentialet egentlig er. Men Peter Britze vurderer, at vi taler om et område på 13.000 km2 fordelt over land og vand.

Læs også: Martin Lidegaard på Ingeniørens topmøde: Selvfølgelig handler skifergas også om økonomi

Sidste nyt fra Geus om skifergasreserverne og potentialet v/ reservoir-geolog Niels Schovsboe, Geus (pga. sygdom præsenteret af statsgeolog Peter Britze)

Geus' Niels h. Schovsbos oplæg på Ingeniørens skifergasmøde

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger