Statoils pioner-satsning på biobrændstof til danskerne giver underskud

Statoil satser som de eneste herhjemme på at tilbyde bilejerne benzin med fem procent iblandet ethanol, men satsningen har vist sig at være en knapt så god forretning, som den norske oliegigant havde håbet.

For mens prisen på ordinær benzin hastigt er på vej nedad, falder prisen på råstofferne til bioethanolen, majs, hvede og sukkerrør, betydeligt mindre.

Det har siden sommerferien ramt Statoil på pengepungen, skriver Børsen Klima, som forudser, at Statoil bliver alvorligt presset, hvis benzinprisen fortsætter nedad.

»Som markedet er nu, taber vi op mod 1 million kroner om måneden på at sælge bio-95 i stedet for blyfri-95,« siger kommunikationsdirektør i Statoil, Per Brinch, til Børsen Klima.

»De seneste seks måneder er produktprisen på benzin faldet rigtigt meget, og prisen på bioethanol er ikke faldet tilsvarende. Det betyder, at vores satsning på biobenzin er gået fra at være en nulløsning til at være en løsning, der gør, at vi nu sætter penge til hver eneste gang,« siger Per Brinch til Børsen.

Statoils månedlige tab på at sælge bio-95 i stedet for blyfri-95 er på op til en million kroner.

Emner : Bioethanol
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Et olieselskab, som selv pumper raaolie op, hävder, at de faar tab paa de nuvärende benzinpriser!

Den er da lige til Svikmöllen!

"Som markedet er lige nu, taber vi op mod 1 million kroner om maaneden ved at sälge Bio-95...."

Ja men selv om der er tab paa 5 % af "varen", hvormeget er saa fortjenesten paa resten, d.v.s. paa de 95 %?!

Naturligvis kan jeg godt se, at "tabet" opstaar i forhold til "Blyfri-95". Men saa havde man jo kunnet tjene endnu mere paa den tidligere blyholdige Benzin.

Vi kommer ikke uden om, at nästen ligegyldigt hvad vi vil göre for at komme bort fra fossilenergi og/eller reducere CO2 og forurening, saa vil det koste baade penge og opgivelse af hidtidige fremgangsmaader.

Men iövrigt synes jeg at det er en god ide, at vi faar demonstreret at brug af majs, hvede og sukkerrör til dette formaal er en yderst daarlig ide.

Hvis man ikke kan finde ud af i stedet at bruge (bio-)affald og kloakslam skulle EU og/eller den danske regering hellere have droppet den ide.

Og saa maa jeg jo nok indrömme, at saa er det ikke retfärdigt at skälde ud paa Statoil. For de har vel kun vist deres gode vilje i dette forsög!

Mvh Per Grunth

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten