Statoil vil studere arktisk olieboring i Grønland
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Statoil vil studere arktisk olieboring i Grønland

Det statsejede norske olieselskab Statoil øger nu markant sine arktiske aktiviteter.

Blandt andet vil selskabet tredoble investeringerne i udvikling af teknologier til arktiske forhold til 250 millioner norske kroner. Det oplyser nordmændene i en meddelelse.

»Vi har ændret vores fokus mod at udvikle teknologier for efterforskning og produktion i is. En speciel ny enhed er etableret for at arbejde med disse udfordringer,« siger Magareth Øvrum, der er øverste chef for teknologi, projekter og boring i Statoil.

Blandt andet vil Statoil til september sende et forskerhold til Grønlands østkyst for at samle isdata og studere nye teknologier til olieindvinding i Arktis i felten. Det sker i samarbejde med Norges tekniske universitet, NTNU.

En del af pengene skal bruges på at udvikle 3D-seismik, der kan anvendes under isforhold, skriver Statoil. Samtidig vil man designe en særlig borerig til arktiske forhold. Det inkluderer blandt andet et dynamisk positioneringssystem, specielt til operationer i isfyldt farvande.

Til formålet har Statoil sikret sig en femårig kontrakt med Seadrill om at udstyre en eksisterende borerig, kaldet West Hercules.

Flere boringer i Barentshavet

Også på hjemmebanen øger Statoil aktiviteterne. I løbet af 2013 vil selskabet foretage ikke færre end ni prøveboringer i Barentshavet, hvor man allerede er stærkt repræsenteret.

Der er allerede lavet 94 efterforskningsboringer i den norske del af Barentshavet, og Statoil er involveret i de 89. De nye boringer vil dog blive de nordligste boringer, som nogensinde er foretaget på norsk sokkel.

Dokumentation

Se interaktivt kort over Statoils arktiske aktiviteter
Meddelelse fra Statoil