Staten kræver rabat på elbiler og batterier

Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) planlægger at lancere en ny rammeaftale i 2011, der omfatter elbiler og batteriløsninger.

På det tidspunkt vurderer indkøbsorganisationen, at statens, kommunernes og regionernes efterspørgsel på elbiler vil være så stor, at den hurtigt vil overskride tærskelværdien for, hvornår indkøbet skal i EU-udbud.

Derfor vil offentlige kunder have en fordel af at købe el-biler via SKI, der har håndteret udbudsforpligtelsen, så indkøberen slipper for selv at skulle i EU-udbud.

Med et intelligent elnet bliver elbilerne en positiv faktor i klimaudviklingen - men uden intelligens i elnettet vil elbiler bidrage til yderligere behov for kulkraftværker. (Foto: Wikipedia) Illustration: Wikipedia

»Der er store muligheder for at fremme introduktionen af el-biler ved at satse på det offentlige. Flere offentlige organisationer har en politisk målsætning om at reducere CO2-forbruget væsentligt. Det er baggrunden for, at vi ønsker at tilbyde el-biler til offentlige organisationer,« siger administrerende direktør i SKI, Søren Jakobsen.

Han ser det som afgørende, at den offentlige sektor i forbindelse med indkøb af el-biler kan få den nødvendige rådgivning om bilparkens sammensætning, og at udfordringerne med opladning af el-bilerne er løst. Begge dele vil der være taget højde for i SKI's kommende rammeaftale.

»Den offentlige sektor har mange bilparker med biler, der kører et begrænset antal kilometer pr. dag og som overnatter på fælles større p-anlæg. Det gør opladning let,« siger Søren Jakobsen.

Han anslår, at el-biler i de kommende år vil kunne erstatte en ikke ubetydelig del af den traditionelle offentlige bilpark.

Forberedelserne til den nye rammeaftale er i gang, og leverandørernes tilbudsfrist forventes at blive medio 2011. Frem til det tidspunkt følger SKI udviklingen inden for elbiler tæt og inviterer el-bilbranchens aktører til løbende dialog.

Energistyrelsen har i øvrigt allerede givet seks kommuner tilsagn om støtte indkøb af el-biler, nemlig Sønderborg, København, Gladsaxe, Middelfart, Gentofte samt Bornholms Regionskommune,

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg synes det er et godt billede i har valgt til illustrationen, altså rent fotografisk, det emmer af idyl og miljø, men helt ærligt, billeder af Buddy og Reva hører ikke hjemme her.

Hvorfor ikke vælge et billede af en af de el-biler der loves på markedet inden medio år 2011, f.eks Leaf eller den nye TH!NK City

http://www.think.no/think/Press-Pictures/N...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten