Startup Weekend: 54 timers intensiv idéudvikling i Aarhus

Kloge hoveder med gode ideer samles på fredag den 4. februar til Aarhus Startup Weekend. Ideen bag arrangementet er at samle 150 iværksættere i 54 timer over en weekend for sammen at skabe nye virksomheder og samtidig få et større netværk.

Ved de første to danske events har der allerede deltaget 170 iværksættere, og det har resulteret i dannelsen af flere konkrete produkter, bl.a. Shareleaf, et system der hjælper firmaer med at organisere medarbejderes samkørsel, og Memolane, som er en internetside, der gør det muligt at opsamle digitale minder fra Facebook, Picasa osv. i en personlig tidslinje, og som allerede har rejst næsten 11 mio. kr. i venturekapital.

Arne Vesterdal er direktør i Incuba Science Park i Aarhus, og efter at have deltaget i den først Startup Weekend i København i april 2010, blev han så positivt overrasket, at han har stået bag de to efterfølgende events i Aarhus.

»Startup Weekend er det bedste iværksættertilbud, jeg har set i mange år. Konceptet rammer lige ind i behovet hos iværksætteraspiranter for at kunne danne netværk omkring deres idé på et tidligt tidspunkt,« siger Arne Vesterdal.

Præmie på 10.000 kroner

Deltagerne mødes på fredag i Incuba Science Park, Katrinebjerg, til en hel weekends intensiv ideudvikling. Arrangementet starter kl. 17, og herfra holder de deltagere, der har lyst, et 60 sekunders oplæg, hvor de forsøger at overbevise de andre deltagere om, at netop deres idé er den bedste.

De ti ideer med flest stemmer bliver derpå grundlag for ti arbejdsgrupper, der hver især arbejder resten af weekenden frem til søndag kl. 19. Undervejs vil der være mulighed for at sparre med indbudte mentorer.

Weekenden sluttes af med, at ideerne bliver fremlagt for et dommerpanel med repræsentanter fra investorer, bl.a. Østjysk Innovation. Bedste team vinder en præmie på 10.000 kr.

Startup Weekend er en international event, der går ud på at hjælpe iværksættere med at konkretisere deres spirende ideer. Ideen bag konceptet er amerikansk, non-profit og har siden grundlæggelsen i 2007 hjulpet 17.000 iværksættere fra hele verden.

Dokumentation

Startup's internationale side
Aarhus Startup Weekends hjemmeside