Startup vil gøre CNC-fræsning til plug’n’play

Plus19. september 2020 kl. 12:003
Startup vil gøre CNC-fræsning til plug’n’play
Iværksætterne Mads og Morten Hilligsøe er tvillingebrødre og har lige fra barnsben opfundet ting og sager. Mads har tidligere bygget CNC-fræsemaskiner som hobby og professionelt i opstartsvirksomheder, og nu er de på vej til at blive en af Danmarks eneste producenter. Illustration: Büro Jantzen.
Med en pakkeløsning bestående af CNC-fræser, software, skærende værktøj m.v. vil Vaerks gøre det hurtigt og billigt at fremstille prototyper.
Artiklen er ældre end 30 dage

Iværksættere CNC-platform skal kunne betjenes af enhver

Et hurtigt 3D-print er efterhånden blevet en naturlig del af processen, når produktudviklere skal afprøve et design. Det ligger straks tungere, hvis emnet skal fræses med høj præcision i metal, for det kræver indgående specialviden at betjene en CNC-fræser.

Derfor har tvillingerne Mads og Morten Hilligsøe, der står bag opstartsvirksomheden Vaerks, set en niche i at udvikle en CNC-maskine, hvor så godt som alle processer er automatiseret, og som derfor kan betjenes af enhver.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. september 2020 kl. 13:56

Der findes alle konkurrende virksomheder i Europa og i Danmark, der tilbyder at forarbjede et emne ud fra 2D/3D tegning.

I den lette ende er 3D printning i plastik tilgengæld på en lang række steder. For det lidt mere avancere findes der https://xometry.de/en/ som formidler servce for alt inden for emnefremstilling, men har dog ikke selv maskinerne.

I det danske findes der https://cotter.dk med egne maskiner og online pristilbud ligeså en lang række matrialler.

2
20. september 2020 kl. 10:45

Hvad med at satse på et ombygningskit til en eksisterende fræser i stedet for at udvikle noget selv helt fra bunden.

Jeg har selv ombygget en lille Bernardo fræser til CNC med 3D printede emner, en håndfuld steppermotorer og tandremme fra amazon.

For de nördede, så styrer jeg mit hjemmebyg med en arduino der er loaded med grbl. Som controller benyttes UGSplatform der kører på en headless raspy via VNC. Jeg bruger Meshcam til at generere g-kode fra stl filer.

Det er nok en (for billig og hobbypræget) løsning, men en integration af ovenstående elementer til et lækkert ombygningskit burde være muligt uden de helt enorme investeringsomkostninger. På den måde kunne Vaerks komme hurtigt ind på hobbymarkedet og skabe sig et navn som integrator. Dem der laver hobby ting er formodentlig morgendagens brugere af semiprofessionelle maskiner. Hvad mon de ville vælge hvis de har trådt deres barnesko med en Vaerks maskine?