Start-up om outsourcing: »Vi slipper naturligvis kun udvikleren løs på del af vores kode«

Egentlig er det lidt af et paradoks: Datalog og iværksætter må outsource kode-opgaver, mens han selv arbejder som it-udvikler på konsulentbasis. Det er ikke desto mindre virkeligheden for Ole Hyldahl Tolshave, co-founder i it-startup’en Intercompany Software, der drømmer om at revolutionere finansektoren med et cloud-baseret dokumentations- og analyseværktøj til Transfer Pricing.

Tiden han kunne bruge på at videreudvikle produktet, bruges i stedet på at sælge sine egne it-kompetencer på timebasis. Skal iværksætterdrømmen nogensinde realiseres har han derfor brug for eksterne udviklere, og det er her outsourcing til udenlandske programmører kommer ind i billedet.

»Vi er en lille start-up, og pris er vigtigt. Vi vender hver krone. For os er det ikke en mulighed at hyre dansk arbejdskraft, men det bliver pludselig en mulighed at rekruttere, når vi kigger ud over landets grænser,« forklarer Ole Hyldahl Tolshave.

Igennem den danske HR-virksomhed Crossworkes, har han derfor rekrutteret en egyptisk udvikler, der i løbet af den kommende måned skal i gang med at programmere.

Læs også: Han tror på Egypten som hotspot for outsourcing

Udvikleren får base i Egypten i et kontorfællesskab stillet til rådighed af Crossworkers i Kairo, hvor også andre danske virksomheder har udviklere siddende. For Ole Hyldahl Tolshave har pris og sikkerhed været to væsentlige omdrejningspunkter i overvejelserne omkring outsourcing:

»Vi får en udvikler til cirka en tredjedel af den danske pris. Det er en medarbejder, der udelukkende arbejder for os, og som jeg selv har rekrutteret. Det giver mig en større sikkerhed, end hvis det var en anonym udvikler.«

I sidste ende handler det om tillid

Selv vurderer han at skulle det værst tænkelige ske, og udvikleren lægger en bagdør ind, er det ikke sikkert, at han ville stå meget bedre juridisk, end hvis han havde købt it-leverancen eksternt.

Men at han personligt står for den løbende kontakt med den egyptiske medarbejder, øger alligevel sikkerheden, mener han.

»Jeg kan bruge min mavefornemmelse i højere grad, end hvis jeg blot havde en kontrakt på et stykke arbejde, der skulle udføres,« understreger Ole Hyldahl Tolshave, der dog indrømmer, at 100 procents sikkerhed aldrig kan opnås. Han tager derfor sine forholdsregler.

Læs også: De er fremtidens it-specialister

»Naturligvis deler vi koden op og slipper kun udvikleren løs på dele af den. Skulle uheldet være ude, vil skaden være begrænset.«

Selv om det står sort på hvidt i kontrakten, at den egyptiske medarbejder er forpligtet til fortrolighed, handler det ifølge Ole Hyldahl Tolshave i sidste ende om tillid:

»Den slags tager tid at opbygge, men det ville det også gøre med en dansk udvikler.«

Det afgørende er, at den egyptiske medarbejder bliver en del af Intercompany Software – på trods af 4000 kms afstand. At vedkommende forstår og kan tænke i forretningen og ikke behøver have alt udspecificeret.

Det kan være svært få en distancemedarbejder integreret ordentlig, erkender Ole Hyldahl Tolshave:

»Derfor er jeg også gået efter at rekruttere en medarbejder, der ikke alene var fagligt stærk, men som også virker selvkørende. Vi er i en fase, hvor vi prøver os frem og vores behov ændrer sig. Jeg håber, jeg har fundet en, der kan være med os på den rejse.«

Læs også: Mange nye muligheder for it-professionelle inden for udvikling og it-ledelse

Emner : Karriereguide