Stærkt dommerpanel bag Produktprisen 2012

Det er et erfarent hold af dommere, der er samlet til uddelingen af Produktprisen 2012. Dommerne er hentet fra både forskningen, industrien og rådgiversiden og har som formand igen i år direktør i Rambøll Miljø, Hanne Christensen.

Til at hjælpe sig til at finde de bedste produkter inden for produktprisens otte kategorier har Hanne Christensen hjælp fra følgende meddommere:

  • Lars Hein, direktør IPU (Institut for Produktudvikling) / DTU.
  • Asbjørn Vonsild, forretningsudvikler, Danfoss.
  • Jakob Bardram, professor, IT Universitetet.
  • Jes Olsen, direktør, Oticon Medical.
  • Lars Thøgersen, administrerende direktør, CPH Design.
  • Lene Lange, professor/forskningsdirektør, Aalborg Universitet.
Illustration: Marci Papineau Gottlieb

»Jeg vil blandt andet sætte fokus på bæredygtighed, samt at produkter også kan være serviceydelser, alene eller i kombination med et fysisk produkt. Desuden vil jeg lægge vægt på, at produktet skaber værdi for mange mennesker og skaber arbejdspladser,« siger Hanne Christensen.

Men også aspekter som innovation er vigtige blandt dommerne.

»Det handler om at forstå brugerne, kunderne. Denne forståelse kan man f.eks. få gennem observationer, interviews eller decideret involvering af kunderne i selve innovationsprocessen, men forståelsen kan ikke bare skrives ned på et stykke papir, da der vil være aspekter, som man skal have set, for at forstå,« siger Asbjørn Vonsild, forretningsudvikler, Danfoss.

Han peger desuden på, at det er nødvendigt at udvikle en forretningsplan for sit produkt, der er robust nok til at modstå både miljømæssige, sociale og politiske forandringer som kan opstå over de kommende år.

»En social ansvarlighed indbygget i forretningsmodellen vil være en parameter, som giver en langsigtet konkurrencefordel. Eller sagt på en anden måde: Alle de politiske tiltag som vi må forvente over det næste årti, vi have positiv indflydelse på virksomheder med social ansvarlighed indbygget i forretningsmodellen,« forklarer Asbjørn Vonsild.

Lars Thøgersen fra CPH Design er også optaget af den innovative kræft i den danske produktudvikling, men han advarer mod at snæver skelen til marginer, og dermed outsourcing af produktion til billiglande kan få katastrofale følger for produktudviklingen.

»Danmark skal øge fokus på time to market - fra behovsafdækning til producerbar løsning - og i større omfang på basis af tværdiciplinære kompetencer. Krydsbestøvning mellem human insights, designmæssig fortolkning og teknisk ekspertise og evnen til at eksekvere bliver - mere end nogensinde altafgørende,« siger han.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her