Stadler klager over valget af IC4’erens afløser

Plus12. maj 2021 kl. 09:487
Stadler klager over valget af IC4’erens afløser
Illustration: DSB.
Den schweiziske togproducent Stadler har formelt indgivet en klage over valget af tog fra Alstom til at erstatte de danske IC4-tog. Klagen skal nu behandles i 30 dage.
Artiklen er ældre end 30 dage

Togproducenten Stadler har besluttet sig for at klage over DSB’s tildeling af kontrakten på Fremtidens tog til Alstom, som blev offentliggjort den 12. april i år. Det oplyser DSB til Ingeniøren.

Dermed er underskrivelsen af kontrakten mellem DSB og det franske selskab nu udsat på ubestemt tid.

Stadler har indgivet klage med henvisning til, at de grundlæggende ikke mener, at Alstoms bud er konditionsmæssigt, dvs. at buddet opfylder alle DSB’s krav.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
13. maj 2021 kl. 15:24

Sporvidde er stort set ens (1435 mm). Eneste undtagelser er Spanien, Portugal og Irland.

Og Finland !

Og så er der lige 4 forskellige strømsystemer på fjernbanerne. Man kan godt bygge flerstrømslokomotiver, men normalt bygger man kun 2-3 strømstog, mere har man sjældent behov for.

Jeg kan godt se at ruterne er anderledes, men hvorfor ikke have de samme tog i hele EU? Det virker som om at øget standardisering vil være en god ting?

Man kan også spørge om hvorfor vi køre i så mange forskellige biler ?

Inden for luftfarten er der det ofte sådan, at når man har analyseret sit behov, så er der ofte kun to fly at vælge imellem !

Det samme er ved at ske inden for persontog. Hvide Mølle i Randers blev til Randers Jernbanevognfabrik, senere Scandia, ABBScandia, ADTranz og endelig Bombardier, som har lukket fabrikken. Bombardier er siden blevet overtaget af Alstom

Alstom er i DK kendt for SA/SE S-tog og Lint41 lokaltog, producret på den tidligere Linke-Hofmann-Busch fabrik i Salzgitter. Alstom inkludere også den gamle lokomotivfabrik Henchel, kendt for Tiger-tanken, et utal af forskellige damplokomotiver samt DSB ME og EA.

Ofte vil de mulige leverandører være indskrænket til Alstom, Siemens, Staedler og en eller to andre. Men der er fortsat mange varianter fra lokaltog til højhastighedstog.

2
12. maj 2021 kl. 11:24

Jeg kan godt se at ruterne er anderledes, men hvorfor ikke have de samme tog i hele EU? Det virker som om at øget standardisering vil være en god ting?