Stadion plages af rust- og duelorteproblemer for millioner

Illustration: guruxox/Bigstock

Sportsstadionet Blue Water Arena i Esbjerg har i længere tid været præget af problemer med rust. For et par år siden satte Esbjerg Byråd 4,7 millioner kroner af til reparationer, men dette beløb viser sig nu at være utilstrækkeligt, hvis problemet skal løses helt.

Det skriver JydskeVestkysten.

I forbindelse med et eftersyn har man fundet ud af, at fastgørelsen af taget på stadionet er ramt af rustproblemer, der er mere fremskredne, end man tidligere har antaget.

Det er duen, der er morderen

Rustproblemerne skyldes blandt andet, at byggeriets stålkonstruktioner ikke er blevet behandlet med en tilstrækkelig mængde beskyttende maling. Derudover har syreholdig afføring fra en duekoloni, der holder til på stadionet, medvirket til at fremme rustprocessen.

»Duelortene fungerer som katalysator og speeder rustprocessen væsentligt op ved at nedbryde den beskyttende maling på stålkonstruktionerne, som i forvejen er mangelfuld og skyld i, at stålkonstruktionerne ruster mere end ellers,« siger Niels Bækgård, direktør i Sport og Eventpark Esbjerg til JydskeVestkysten.

Rustproblemer kommer, efter at stadionet blev renoveret i slutningen af 00’erne. Entreprenøren bag renoveringen, der kostede 100 millioner kroner, har tidligere betalt 800.000 fra garantien. I dag er både hoved- og underleverandør af stadionets stålkonstruktioner gået konkurs.

Peder Tørnqvist (K), stedfortrædende formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, siger til JydskeVestkysten at han i øjeblikket ikke har et overblik over problemets omfang, eller hvad prisen for en holdbar løsning vil være.