Sprængfarligt og ætsende kemikalieudslip hos Haldor Topsøe
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Sprængfarligt og ætsende kemikalieudslip hos Haldor Topsøe

Illustration: Beredskab Øst

Beredskab Øst og Nordsjællands Politi rykkede klokken 15.15 torsdag eftermiddag ud til et kemikalieudslip ved Haldor Topsøes laboratorier i Kgs. Lyngby.

Der var ifølge et tweet fra Nordsjællands Politi tale om mellem 50 og 100 liter sprængfarlig og ætsende væske, som var spildt i en af bygningerne. Ifølge politienheden var spildet formentlig sket i forbindelse med håndteringen af en tønde.

Ligeledes kom der hurtigt melding om, at spildet var begrænset til bygningen og under kontrol, ligesom der ikke var nogen tilskadekomne.

Beredskab Øst har ikke ønsket at oplyse, præcis hvilken væske der var tale om, men siger til Ingeniøren, at der var sendt kemikaliedykkere ind, »hvis opgave det er at få inddæmmet den farlige væske og få den sendt til enten Kommunekemi eller bortskyllet, hvis de har kemihåndtering på selve virksomheden.«

Foreløbig kan Beredskab Øst ikke gå i detaljer med, hvor længe oprydningen vil stå på. Men det vil »nok vil tage et par timer, og virksomheden allerede var evakueret, da vi ankom til området«, lyder det.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det kan forekomme overraskende, at en virksomhed som netop Haldor Topsøe ikke har styr på håndteringen af kemikalierne, også selvom det drejer sig om et udslip.
Kemikalier, under forskellige former, burde være en af virksomhedens spidskompetencer!

  • 1
  • 3

Mon ikke der er forskel på hvad beredskabet ved, og hvad beredskabet oplyser til pressen. I disse postfaktuelle tider, skal der ikke meget til før noget ret uskyldigt pludselig bliver meget farligt.

  • 0
  • 0

Fornuftigt bud men er ethylamine ikke normalt i gasform?
I såfald er det vel ikke noget man "spilder" men det kan selvfølgelig være et ordvalg jeg bare overanalyserer.
Jeg har ikke selv noget bedre bud på hvad det kan være, men jeg tænker bare at det, hvad end det er, må være på væskeform.

  • 0
  • 0