Sprængfarligt og ætsende kemikalieudslip hos Haldor Topsøe
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Sprængfarligt og ætsende kemikalieudslip hos Haldor Topsøe

Illustration: Beredskab Øst

Beredskab Øst og Nordsjællands Politi rykkede klokken 15.15 torsdag eftermiddag ud til et kemikalieudslip ved Haldor Topsøes laboratorier i Kgs. Lyngby.

Der var ifølge et tweet fra Nordsjællands Politi tale om mellem 50 og 100 liter sprængfarlig og ætsende væske, som var spildt i en af bygningerne. Ifølge politienheden var spildet formentlig sket i forbindelse med håndteringen af en tønde.

Ligeledes kom der hurtigt melding om, at spildet var begrænset til bygningen og under kontrol, ligesom der ikke var nogen tilskadekomne.

Beredskab Øst har ikke ønsket at oplyse, præcis hvilken væske der var tale om, men siger til Ingeniøren, at der var sendt kemikaliedykkere ind, »hvis opgave det er at få inddæmmet den farlige væske og få den sendt til enten Kommunekemi eller bortskyllet, hvis de har kemihåndtering på selve virksomheden.«

Foreløbig kan Beredskab Øst ikke gå i detaljer med, hvor længe oprydningen vil stå på. Men det vil »nok vil tage et par timer, og virksomheden allerede var evakueret, da vi ankom til området«, lyder det.