Sporvogn afsporet i London. Fem dræbte. Mange sårede. Fører anholdt

Klokken seks onsdag morgen (britisk tid, red.) afsporede og væltede en fyldt sporvogn i den sydlige del af London. Det fortæller flere medier - heriblandt BBC.

Illustration: Sky News (still-foto fra video)

Læs også: Tre dræbt i togulykke i Spanien

Ulykken har på nuværende tidspunkt kostet 5 personer livet, og omkring 50 af passagererne er sendt på hospitalet med forskellige kvæstelser.

Læs også: Togulykke tyder på forældet signalsystem og menneskelig fejl

Afsporingen skete ifølge avisen The Guardian i en tunnel lige før en sporforgrening og på et tidspunkt, hvor regnen styrtede ned. Luftfotos fra ulykkesstedet viser, at de to vogne ligger på siden midt i sporforgreningen.

Endnu er der ikke nogen forklaring på ulykken, men politiet har ifølge BBC anholdt føreren af sporvognen.

Sporvognen ser ud til at være af typen Bombardier CR4000 en 'lavt gulv'-udgave af Flexity Swift bygget af Bombardier Transportation og leveret til Croydon Tramlink mellem 1998 og 2000. Sporvognens tophastighed er 80 km/h.

Emner : Letbane
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Normalt køres i venstre side i England, det vil sige at sporvognen kører gennem sporskiftet og forulykker. I videoen står der at toget kørte gennem en venstrekurve. Hvis dette er rigtigt, er den på vej mod sporskiftet?

Og selvfølgelig er føreren da syndebukken, klart.... Tog til tiden, regularitetsbeløning eller straf, har naturligvis slet ingen påvirkning af sikkerheden... (Ironisk ment)

Henrik

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten