Spørg Læserne: Hvorfor påvirker mentol følesansen i munden?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Læserne: Hvorfor påvirker mentol følesansen i munden?

Anders Pedersen har følgende spørgsmål: Jeg er tidligt på den i år med at få ondt i halsen ... og derfor spiser jeg bolsjer med mentol. Mit spørgsmål er: Hvorfor føles koldt vand meget koldere, når jeg har spist et mentolbolsje?

Vi lægger spørgsmålet ud til jer læsere. Har du et godt bud på et svar? Så skriv det i debatten nedenfor.

Dokumentation

Læs mere og stil dine egne spørgsmål

Spørg fagfolket

Du kan spørge om alt inden for teknologi og naturvidenskab. Redaktionen udvælger indsendte spørgsmål og finder den bedste ekspert til at svare – eller sender spørgsmålet videre til vores kloge læsere. Klik her for at stille dit spørgsmål til fagfolket.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den med mentolen kan jeg ikke svare på, men forebyggelsen skal ske ved at styrke dit immunforsvar. Og skulle det gå galt alligevel så hav cinnabaris D6 i huset, den klarer det.

  • 0
  • 0

Jeg har læst et sted at et stof som chili, går ind og provokerer/kludrer i de nerver hvor igennem vi fx føler smerte, så det brænder og det smerter ved berøring... at det skulle forstærke signalerne og det fejlfortolkes uden at der reelt set er noget galt...

Måske det er en lign effekt..?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten