Jeg har gennem de seneste par år smagt mange forskellige whiskyer, sammen med et par gode venner. Vi starter med ca. 2 cl af hver whisky, og dufter / smager på de gyldne dråber, først straight, så med 1 / 3 / 6 dråber vand, så alt efter temperament kan man fortynde op til 25% og 50% vand, og der er VÆSENTLIG forskel på smagen / duften - i min næse / mund mest fra straight til den med 3 dråber - nogle bliver stærkere og andre bliver svagere, både på smag og duft. Der bliver ved med at dukke smagsnuancer og dufte op, som "ikke var der før", eller var "maskerede". Jeg arbejdede på et tidspunkt på en bar i Aalborg, og en af stamkunderne kom altid ind og bestilte eén bestemt whisky, af en specifikt årgang (18 års) - han varierede i sit valg af glas, og hvor meget vand han puttede i: Whiskyball, highball, cognacglas, champanieglas, ølglas e.t.c., og vand, fra en dråbe til 75%. Jeg ved ikke, om han nogen sinde fandt sin favorit...