(Vilde) fisks Omega-3-fedtsyrer indhold fås direkte eller indirekte fra mikroalger.
Opdrættede fisk får typisk foder med lav omega-3-fedtsyre koncentration.
.4. mar 2013, ing.dk: Svenskere vil presse sunde olier ud af alger og skåne fiskene. Svensk forsker har sprunget fisken over og er gået direkte til kilden i jagten på de sunde omega-3-fedtsyrer: http://ing.dk/artikel/svenskere-vil-presse... Citat: "... »Men det er de samme nyttige fedtsyrer, DHA og EPA, der findes i algerne, for det er fra algerne, de fede fisk får sin omega-3,« forklarer forskeren ..."
.14. november 2013, Smør, margarine eller planteolier? Fedt er en kompliceret sag. Mættet fedt fra smør er måske ikke så usundt, som vi troede, viser ny forskning. Visse planteolier kan til gengæld være skadelige. Forvirret? Spis lidt af det hele og stol på de officielle kostråd, anbefaler forskere. http://videnskab.dk/krop-sundhed/smor-marg... Citat: "... Raps- soya og valnøddeolier er rige på omega-3. [EPA eller DHA - eller ALA?] ... Steen Stender anbefaler, at man holder sig til enkeltumættede planteolier eller olier, der har et højt omega-3 indhold. »Vi ved, at folk i lande, hvor man især spiser oliven- og rapsolie, får færre hjertekarsygdomme og lever længere,« siger Steen Stender, som mener, at Fødevarestyrelsens kostråd bør justeres, så de klart fraråder, at man spiser de planteolier, der er rige på omega-6. ..."
Penn State. (2014, November 17). Nothing fishy about health benefits of plant-based omega-3 fatty acid. ScienceDaily: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/... Citat: "... A substantial amount of evidence exists supporting the heart-health benefits of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid (EPA and DHA), marine-derived omega-3 fatty acids. However, much less evidence exists to demonstrate the positive effects of alpha-linolenic acid (ALA), a plant-based omega-3 fatty acid. ... Increasing the amount of omega-3s in your diet, whether from fish or flax, will likely decrease your risk of getting heart disease, according to Penn State nutritionists. ..."
.6. januar 2014, Forskere: Økologisk mælk har det bedste fedt. Økologisk mælk indeholder mere omega-3 og mindre af de fedtsyrer, som vi spiser for meget af, ifølge en ny undersøgelse. http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/f... Citat: "... Mere omega-3, [EPA eller DHA - eller ALA?] mindre omega-6 og et forhold mellem de to fedtsyrer, som er hele 2,5 gange bedre i økologisk mælk end i anden mælk. ... Ifølge Charles Benbrooks undersøgelse er forholdet mellem omega-6 og omega-3 i mælk 5,8. ..."
University of Oxford (2013, September 13). Low omega-3 could explain why some children struggle with reading. ScienceDaily: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/... Citat: "... Furthermore, the study found that children's blood levels of the long-chain Omega-3 DHA (the form found in most abundance in the brain) 'significantly predicted' how well they were able to concentrate and learn. ... Their previous research has already shown benefits of supplementation with long-chain omega-3 (EPA+DHA) for children with ADHD, Dyspraxia, Dyslexia, and related conditions. The DHA Oxford Learning and Behaviour (DOLAB) Studies have now extended these findings to children from the general school population. ..."
-
Jeg ved ikke om følgende er bredt anerkendt i dag (2015):
6. maj 2014, Canadiere: Banebrydende dansk forskning om omega 3-velsignelser er forkert. Dansk forskning om den grønlandske befolknings fordele ved at spise sælspæk har siden 1970 været et hovedstudie inden for kardiologi. Nu bliver det underkendt, og det sætter spørgsmålstegn ved fordelen af at spise omega 3-fedtsyrer. http://ing.dk/artikel/canadiere-banebryden... Citat: "... »Publikationer fortsætter med at referere til de danske studier, og frem til i dag er mere end 5000 artikler om fordele ved omega-3 blevet publiceret. I tillæg er det en milliardindustri, som sælger omega-3-kapsler baseret på en hypotese, som var tvivlsom fra start af,« siger George Fodor. ..."
.31. maj 2014, Forskere rejser tvivl om klassisk dansk omega-3-studie. En ny gennemgang af et studie fra 70erne viser, at grønlandske inuitters kost sandsynligvis ikke gav mindre åreforkalkning alligevel. http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-... Citat: "... »Vi har brug for en vis mængde omega-3, men det ser altså ud til, at yderligere tilskud ikke har nogen effekt,« siger Steinar Madsen. ..."
American Academy of Neurology (AAN) (2013, September 25). Eating fish, nuts may not help thinking skills after all. ScienceDaily: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/... Citat: "... The researchers found no difference between the women with high and low levels of omega-3s in the blood at the time of the first memory tests. There was also no difference between the two groups in how fast their thinking skills declined over time. ..."