Det er ikke småpenge, Ingeniørforeningen forvalter hvert år. I 2019 forventer IDA således at bruge lige omkring 320 millioner kroner og fordelingen af dem fremgår af det budget, som blev vedtaget ved seneste repræsentantskabsmøde i 2019.
Hvad kontingentkronerne bliver brugt til, afhænger af de 65 medlemmer, der sidder i repræsentantskabet, som der er valg til i dette forår.
Men er der egentlig enighed imellem de forskellige politikske lister eller ville budgettet se helt anderledes ud, hvis sammensætningen af lister var en anden? Det kan du være med til at finde ud af.
Skal der bruges færre eller flere penge på lobbyistindsatsen, så IDA kan påvirke politikere og andre beslutningstagere på uddannelses-, teknologi- og arbejdsmarkedsområdet?
Skal pengene hellere bruges på at sikre gode løn- og ansættelsesforhold og bedre trivsel? Eller hvad med gode rammer for regionerne og det fagtekniske arbejde? Eller måske det hele på en gang?
IDA-valg 2019
Eller hvad med de 29,2 millioner kroner, der bruges på Ingeniøren-abonnement til IDAs godt 120.000 medlemmer?
Penge til udvikling
En af de store poster på IDAs budget er de 22 millioner kroner, der er sat af til Visionsøkonomi. Det svarer til lige knap 7 procent af udgifterne.
Pengene skal bruges til at realisere foreningens Vision 2025, som blev vedtaget i november 2017. For at indfri visionen er der lagt en strategi for perioden 2018-2020, som kommer til at koste 22 millioner i 2019. Det er 5,4 millioner kroner mere end i 2018, og de ekstra midler er fordelt på fem områder.
Den største stigning i budgettet skal gå til en styrkelse af kontakten mellem – særligt nyuddannede – medlemmer og virksomheder. Her blev der sat 1,4 millioner kroner af i 2018. I år er tallet steget til 3,5 millioner kroner.
Herudover er der sat en halv million kroner af til ekstra branding af IDAs medlemmer, ligesom en ny indsats på netværksområdet har fået 1,2 millioner kroner til at events, communities , podcasts og netværksgrupper. Samtidig er der budgetteret med 0,8 millioner kroner til rekruttering af flere medlemmer, og samme beløb til at ’styrke indsatsen over for medlemmer, der har brug for at navigere i arbejdslivet’
Spørg kandidater
Måske har du fået øje på områder, IDA helt overser i dag, og som de burde bruge penge på fremover? Og er det områder, politikerne vil tilgodese?
Det kan du kun få svar på, hvis du spørger dem.
Send dit spørgsmål
Ing.dk dækker valget og vi laver også en onlinetest – IDA-kompasset – hvor du kan teste hvilken liste, der bedst opfylder dine ønsker for foreningen. Skal testen virke efter hensigten, har vi brug for dine spørgsmål, som vi kan konfrontere de politiske lister (partier, red.) med – og på den måde hjælpe dig med at sætte dit kryds det rigtige sted. Så fortæl os, hvad har du brug for at vide om listernes prioriteringer af dine medlemskroner.
Skriv i kommentarfeltet herunder eller direkte til journalist Lene Wessel, lw@ing.dk. Skriv ”Valgspørgsmål” i emnefeltet.
