

Vores læser Niels Otto Trap har spurgt:
Når der udskilles kalk i drypstenshuler, eller når der udfældes kalk på mundingen af vandhaner, hvad er så forklaringen på dette?
Jeg mener, at det skyldes trykfaldet - at vand ved nedsivning under tryk kan indeholde mere opløst kalk - overmætning.
Kan det mon sidestilles med aflejring af kalk på bagsiden at en forsnævring i et blodkar?
Karsten Jensen, adm. direktør i vandbehandlingsvirksomheden Danwatec, svarer:
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Kan man ikke nøjes med vitalisere sit vand?? :)
"Drikkevand indeholder jo heldigvis masser af mineraler, og de fordamper altså ikke."
"Heldigvis" ... Hvad med at være lidt mere ærlig og i stedet skrive: "Drikkevand er ikke rent vand. Vi lever med at vandet er en smule forurenet med diverse stoffer, som ikke er lette at fjerne, men som næppe er skadelige for den menneskelige organisme. For at slippe for kritik og offentlig debat om disse urenheder kalder vi kalder dem "mineraler" eller "hårdhed".
Kalk er det mest irriterende stof blandt disse "mineraler", især i det østlige Danmark. Det er ødelæggende for installationer og køkkenmaskiner, og skal til stadighed bekæmpes på overflader med vinduesskrabere og store mængder af indkøbte syreprodukter.
Det er altså et mærkeligt narrativ at påstå, at Danmarks drikkevand skulle være af særlig høj kvalitet, så længe det ikke er muligt at lade en sjat vand tørre ind på et køkkenbord uden at det efterlader en skjold. Et besøg i Norge eller Vestlylland, hvor vandet er kalkfrit, illustrerer dette, og sjovt nok er det vist ikke muligt at påvise dårligere sundhed (eller tænder) i disse områder pga. "manglende mineraler" i drikkevandet.
Forkalkning følger kolesterol aflejninger, som følger betændelse, som følger skader i blodårene
Reducer mængden af skader ved at undgå sukker. Reducer betændelse ved at spise omega 6 og omega 3 fedtsyrer i korrekt forhold 3:1 Reparer skader ved a spise vitamin C og L-lysine (3000 mg pr dag)