Spådom: 125 milliarder IoT-enheder i 2030

Antallet af IoT-enheder som denne internetopkoblede alarm med HD-kamera vil eksplodere frem til år 2030, spår et britisk analysefirma. Illustration: Canary

Væksten i IoT-enheder vil i gennemsnit ligge på 12 procent årligt i de næste 13 år, frem mod 2030. Det spår det britiske analysefirma IHS Markit i en ny rapport.

Hvis det er sandt, betyder det, at antallet af internetopkoblede IoT-enheder vil ligge på 125 milliarder i 2030.

»Fremkomsten af bevægelsen imod IoT påvirker stort set alle dele af industrien og næsten alle markedsområder – fra råstoffer til produktion og distribution og selv til forbruget af de færdige varer,« udtaler IoT-forskningsdirektør Jenalea Howell fra IHS Markit til Eenews Europe.

Industriel IoT vokser mest i starten

Frem til 2021 vi den største voksetrang være inden for industriel IoT, med en årlig tilvækst på 23 procent. Andre områder med høj vækst i samme tidsrum er intelligente hjem med 20 procents vækst, samt intelligente byer med 18 procent vækst.

Der er flere end 27 milliarder IoT-enheder på verdensbasis i dag. De fordeler sig ifølge IHS Markit på følgende områder:

Medicin: 337 millioner
Industri og handel: 4,3 milliarder
Transport: 789 millioner
Forbrugere: 5,2 milliarder
Kommunikation: 14,6 milliarder
PC'er: 1,7 milliarder

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De seneste store DDoS angreb har været baseret på 'inficerede' IoT enheder. Der er behov for nogle overvejelser over hvordan man kan forhindre at disse enheder helt kan komme til at blokere internettet. Kan man komme i en sådan situation at ISP'er bliver nødt til at kunne blokere visse forbindelser for ikke at hele nettet bliver lagt ned? Har man brug for at kunne segmentere nettet?

  • 2
  • 0

Hver gang jeg hører begrepet LoT tenker jeg på LOL (laugh out load). Det verste jeg vet er kjøleskap, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner etc som piper i tide og utide. Blir det mer av dette (og mer avansert) får jeg virkelig problemer!

Jeg har vært svært opptatt av klima og det å prøve å spare energi. Av denne grunn har jeg sett på min bolig og muligheter til å spare strøm (strøm til varme, varmt vann, lys, maskiner etc, altså alt). Jeg har målt strømforbruket til alle strømforbrukere (varmvannsbereder 140 W ved ingen bruk av vannet, ellers snitt 15 kWh per døgn, mye!) for å få en oversikt. Ved noe så enkelt som å ha en termostat for panelovner i stua (trinn 1), for senere å erstatte panelovnene (men allikevel beholde dem som backup sammen med peisovn) med en god luft til luft varmepumpe, har jeg gått fra et strømforbruk på ca 22.000 kWh til ca 12.000 kWh. Inkludert er også overgang til mere effektive elmaskiner og nye lyspærer (type lysrør).

Et "smarthus" basert på mye LoT fortoner seg for meg som et mareritt. Innsparingspotensialet er minimalt og faren for at jeg blir enda mer sløv og inaktiv enn jeg allerede er, er stor! Men vi får se! Har ikke i prinsippet noe mot ny teknologi.

  • 0
  • 0

IMHO så er DDOS er den mindste trussel.

Vi ser allerede nu ting der total overvåger dig i hjemmet og du har selv valgt at sælge ud at dit liv. Disse ting sikrer at du bliver bombarderet med personificerede reklamer og bare et ord fra en eller anden i huset og der købes fulstændigt automatisk ting på dit kreditkort.

Tænker at hackere med varer til salg på Amazon/google/app-store what-ever på et tidspunkt vil få kontrollen over folks dimser.

3-2-1 og der flyttes multiple millioner af dollars til lande, hvor embedsmænd at finurlige årsager ikke lige gider undersøge.

Kom ikke med påstanden om at "folk bare kan sikre sig" For det kan folk ikke!

Jeg kan, (du kan måske også) men folk..... NEJ

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten