Sort boks fra norsk flyulykke er fundet

Flyulykken, som kostede fire menneskeliv, bliver måske allerede opklaret i morgen.

Havarikommissionen, der er i færd med at undersøge ulykken, fandt både sort boks og taleregistrator i flyvragets hale i aftes. Delene er taget ud og sendt til England, hvor de vil blive aflæst i morgen. Det siger chefingeniør Kåre Halvorsen fra Havarikommissionen til den norske Nettavisen.

Det er et laboratorium i London, der skal foretage aflæsningen, som formentlig kan give svaret på, hvad der skete i sekunderne før den fatale ulykke, som 12 om bord overlevede, nogle med alvorlige forbrændiger.

Ulykken skete under landing. Flyet, der var på vej fra Stavanger til Molde, rullede ind med høj fart, skred ud over landingsbanen og faldt ned af en stejl skrænt mod havet. En passager om bord siger til Nettavisen, at han tror, flyets landingshjul punkterede, inden flyet umiddelbart efter brød i brand.

Besætningen om bord bestod af fire personer, og der var 12 passagerer, 10 af dem nordmænd. Ulykkesflyet var chartret af Aker Kvæner Stord til anlægsarbejde på Aukra-fltet i Møre og Romsdal for arbejde på Ormen Lange-projektet. Her blev alt arbejde omgående stoppet ved nyheden om ulykken.