Solsort-projektet godkendt: Nu bliver der hevet mere dansk olie og gas op fra Nordsøen

Plus21. september 2022 kl. 18:234
Solsort-projektet godkendt: Nu bliver der hevet mere dansk olie og gas op fra Nordsøen
På billedet ses Syd Arne-Platformen, som skal modtage, behandle og transportere olie og gassen fra det kommende Solsort-felt. Illustration: Rambøll.
Det kommer til at ramme klimaet, når et helt nyt olie- og gasfelt i Nordsøen etableres næste år. Men i en tid med energikrise er det »ganske fornuftigt«, at Energistyrelsen nu har godkendt Solsort-projektet, lyder det fra professor i miljøøkonomi.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mere olie og gas skal hentes op fra den danske del af Nordsøen allerede fra næste år. Det melder Energistyrelsen ud onsdag eftermiddag efter at have godkendt en ansøgning fra operatøren Ineos Oil & Gas Denmark om for første gang at indvinde olie og gas fra Solsort-feltet 250 kilometer vest for Esbjerg.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. september 2022 kl. 12:11

Det har det sådan set hele tiden været, men vi ville hellere gå forrest med grønne løsninger.

Det kan vi stadig gøre, for den ekstra mængde af olie og gas vi nu kan producere, bliver hældt direkte i et meget dybt europæisk hul, når import fra Rusland reduceres/elimineres.

Så kan Rusland i stedet sende gassen til Kina, som dermed får mere og billigere gas og dermed endnu mere kan udkonkurrere os...

Men var det ikke i forvejen på tide at lægge strategiske overvejelser ned over det globaliserede marked. Bliver vi meget fattigere af, at en CPU til en bil koster 1000 kr. i stedet for 3-500 kr? Kan det overhovedet forsvares, at vores velstand i form af mængden af dimser vi ejer, er produceret i Kina under de forhold, som det sker?

Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan komme frem til 1/3 merforbrug? Så fleksibelt er forbruget af benzin og diesel slet ikke! Siden priserne er fordoblet har vi sparet 10-20% ved at køre mere økonomisk, men ikke færre km. For vi kører ikke for sjov.

1
21. september 2022 kl. 22:23

Som musen sagde til elefanten.

»Når vi forsyner markedet med ny olie og gas har det en virkning på klimaet. Den bedste vurdering af, hvad det vil betyde at udvinde mere olie og gas fra Nordsøen, er, at en tredjedel af olien og mindre af gassen bliver til et merforbrug.«

Mon ikke det kan opvejes af det mindre gas vi bruger fra Rusland.