Softwareudvikler fordoblede sin løn ved at forlade Google

En freelance-bølge strømmer i disse år ind over den amerikanske it-branche. Kampen om it-talenterne får i stigende grad virksomhederne til at ty til freelancere, når tiden er knap, og opgave-porteføljen vokser.

Ifølge den amerikanske statistikinstitution BLS forventes behovet for programmører i USA at stige 17 procent mellem 2014 til 2024, hvilket er en fordobling af den hidtidige udvikling. I 2020 vil der mangle en million ansatte til informationsteknologi-branchen. Det skriver Bloomberg.

Er du klar til nye karriereudfordringer? Tjek de nyeste it-job på Jobfinder

Ifølge Bloomberg er store virksomheder parate til at betale op mod 1.000 dollars i timen for en freelancer med de rette kvalifikationer. For en virksomhed er det ofte både dyrt og besværligt at finde nye fastansatte, så ved specialistopgaver kan der være store fordele i at ansætte freelancere. Og for den enkelte ansatte kan freelance-tilværelsen betyde mere frihed og højere indtjening.

27-årige James Knight valgte for nylig at opgive luksuslivet som Google-ansat for at prøve tilværelsen som freelanceprogrammør. Det har fordoblet hans indtjening og givet ham mulighed for at kombinere arbejde og fritid på helt nye måder. Hans drastiske karrierevalg betyder, at han nu kan rejse gennem Europa med sin kæreste, mens han sporadisk programmerer henholdsvis en dating- og selfie-app gennem freelancebureauet 10xManagement. Det fortæller han i et interview med Bloomberg.

James Knight er dermed blevet en del af den tredjedel af amerikanske arbejdere, som ifølge officielle tal er ansat under freelance-forhold.

Selv om der er klare fordele ved livet som freelancer, er det hårdt konstant at blive målt på sin effektivitet, fortæller James Knight.

»Hos Google kunne man nok slippe af sted med ikke at udføre noget arbejde i 6 til 9 måneder, hvis man blot dukkede op, og fik det til at se ud som om, at man arbejdede,« udtaler James Knight.

»Der er helt klart et højere stressniveau nu, som slet ikke kan sammenlignes med at arbejde for Google, men det kan jeg godt lide. Jeg har svært ved at motivere mig, hvis ikke min løncheck er i risikozonen.«

Freelance-bureauet Toptal udtaler til Bloomberg, at de har modtaget 15.000 jobansøgninger de seneste to måneder. For at blive ansat gennemgår kandidaterne en lang række kode-udfordringer som både er teoretiske, praktiske og til sidst en virkelig case. Toptap har udviklet sig fra at have 25 programmører for 5 år siden til i dag at ansætte tusinder under freelanceforhold og betjene både Airbnb, Pfizer og J.P. Morgan.

Læs også: Europæere får udviklingscenter for Apple-apps

Kilde Bloomberg