Softwarepatenter på vej mod EU-accept

Kompromisforslaget, som fik et flertal i EU's Ministerråd tilbage i maj måned har mødt stor politisk modstand. Således er der flertal i de hollandske og tyske nationale parlamenter mod kompromisforslaget.

Modstandere mod accept af europæiske softwarepatenter har også argumenteret for, at det parlamentariske flertal i EU-parlamentet ikke længere holder, fordi sammensætning er ændret pr. 1. november på grund af optagelsen af en række nye EU-medlemslande.

De tæller blandt andre Polen, som indtil denne uge tog afstand fra nemmere adgang til softwarepatentering i EU.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det korte, men vigtige budskab:

Software bør beskyttes af copyright, ikke patenter.

Problemet er at alt kan patenteres, også indlysende ting uden nogen opfinderværdi.

Patenter har for mange skadevirkninger som vil virke kvælende på de nystartede virksomheder, Danmark lever af. USA har problemerne nu, lad ikke EU gentage fejlen. Vidste du, at "Progress bar" er patenteret (altså den søjle, der vokser frem f.eks. under overførsel af en fil)? Ideen med at bruge metaforen "Indkøbsvogn" under net-handel er patenteret. Mange, eksempelvis IEEE, ønsker patentsystemet grundlæggende revideret i USA - bla. på grund af løbske softwarepatenter. http://www.spectrum.ieee.org/careers/caree...

En anden tekst fra Princeton University press: http://www.pupress.princeton.edu/titles/78...

  • 0
  • 0

Helt enig.

Så vidt jeg kan se, er patentjuristerne de eneste, som vil have glæde af sådan et cirkus, hvor ufattelig mange penge vil ryge ud af IT branchen for at beskytte alverdens ting, som var udmærket beskyttet af copyright, - men copyright kan juristerne ikke tjene på, den har man gratis. Der er således ufatteligt store interesser på spil her og så vidt jeg kan se, er de store tabere de små opfindere, som ikke har tid og penge til at køre kanonen i stilling.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten