Software skriver sportsreportager lige så godt som journalister
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Software skriver sportsreportager lige så godt som journalister

I USA har firmaet Automated Insight gennem et par år leveret sportsreportager af football- og basketballkampe skrevet af software.

En undersøgelse foretaget blandt svenske studerende af Christer Clerwall fra Karlstads Universitet viser, at læserne stort set ikke er i stand til at skelne mellem korte sportsreportager skrevet af firmaets program eller sportsjournalister.

De mindre forskelle, der var i opfattelsen af, at journalisternes artikler var mere velskrevne og underholdende, var på ingen måder signifikante, konkluderer Christer Clerwall i sin artikel, der er offentliggjort i tidsskriftet Journalism Practice.

Der vil derfor være store besparelser at hente for aviser og nyhedsorganisationer ved at frembringe automatiseret indhold, mener han.

Robbie Allen, der har stiftet Automated Insight, forklarer i denne video, hvordan han mener, at man kan udnytte software til at menneskeliggøre Big Data - ikke kun inden for sport, men også inden for eksempelvis finansiering, ejendomsmarkedet og vejrudsigter.

Det virker på mig, som om Reuters / Ritzau igennem lang tid har benyttet sig af tilsvarende autoskriv. Og alle medier kopierer begges skriverier.

Nu mangler vi vel bare at det kun er robotter der læser de artikler og kan fortælle os mennesker hvad vi gider læse om og reagere på? Det kommer nok også snart - og er på vej. Robotter der skriver til robotter - ser frem til at se nogle interne vittigheder om de "dumme" mennesker :-D

  • 6
  • 0