Snemasser fik saltlager til at brase sammen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Snemasser fik saltlager til at brase sammen

En skade i konstruktionen på salthallen på Bodøvej 18 i Svendborg fik i formiddag bygningen til at styrte sammen under sneen.

Entreprenørleder i Svendborg Kommune, Mads Holmgaard, havde imidlertid lugtet lunten allerede i sidste uge, og derfor kom hverken personale eller salt til skade under sammenstyrtningen, fordi lageret blev tømt med det samme.

»Vi havde en mistanke om, at det kunne ske, da vi konstaterede en mindre skade i konstruktionen i sidste uge. Men jeg vidste ikke, at det ville gå så slemt,« siger Mads Holmgaard, der også vurderer at hallen aldrig havde været konstrueret helt optimal.

Læs også: Se kort: Her er danske tage kollapset - hjælp med at finde flere

Han havde i sidste uge passeret salthallen og opdaget, at de udvendige stålsider havde givet sig 30-40 cm, og at der var en bule i taget.

»Det indikerede for mig, at noget var helt galt,« siger Mads Holmgaard, som dog havde svært ved at vurdere skadens omfang.

Hallen havde nemlig en indvendig 2,5 meter høj kant af træ til at holde på saltet. Hvad der derfor er gået galt mellem ydersiden af stål og denne kant, kunne han ikke se.

Derimod kunne han ved et indvendigt syn konstatere, at et af midterspærrene var knækket. Derfor blev en tømrer sendt ud for at afstive hallen med stolper, mens hallen blev tømt for salt.

Så sent som i går blev det sidste lad hentet ud af de 150 tons, der var tilbage til resten af vinteren. De ligger nu under en presenning, indtil kommunen har fået et nyt saltlager op at stå til næste vinter.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu går medierne så meget op i mangel på salt, så sker der det at taget i en salt lager bygning styrter sammen. Hvor ironisk.

 • 0
 • 0

Der kommer jo hele tiden mere sne...

Men ja - en afstivning havde måske været en god ide, men hvor stor risiko skal man tage med arbejderne for at redde døde ting?

De bedste hilsner
Peter Kamp

 • 0
 • 0

Er det ikke meget dumt ?
Hvis man havde standset ulykken istedet for at redde saltet !!
Det var jo bare at rage sneen ned !!
Det er jo også kommunalt ansatte !

Hvorfor ikke bare droppe de fuldstændigt ufunktionelle flade tage? Med en ordentlig taghælding glider sneen jo ned at sig selv ...

 • 0
 • 0

Nu har der været utallige tagsammenstyrtninger over det meste af landet og alligevel lader det til, at ingen - INGEN - gør noget ved problemet.

Alle ved, at det er tage med stor spændvidde der kollapser og med lav taghældning.

Så er det bare med at komme i gang med at understøtte tagene midlertidigt, førend de kollapser. Bagefter skal der laves en vedvarende understøttelse af tagene.

VÅGN OP! Kommuner, forsikringsselskaber og ikke mindst jer ejere.

Skal der vitterlig menneskelig i kisten, førend der sker noget reelt.

Får ejerne og myndighederne ikke klargjort, hvilke tage der er i farezonen, burde de faktisk dømmes for uagtsomt manddrab, dersom der kommer lig i kisten. Kommer der folk til skade, skal de dømmes for uagtsomt legemsbeskadigelse og ikke mindst skal alle parter have en klækkelig bøde oveni.

Med venlig hilsen
Lars Kristensen

 • 0
 • 0

Hvorfor ikke bare droppe de fuldstændigt ufunktionelle flade tage? Med en ordentlig taghælding glider sneen jo ned at sig selv ...

Hvis du laver høj rejsning på de store bygninger øger du risikoen for stormskader! En hurtig vurdering af det danske vejr, taler for den lave rejsning på store bygninger.

Dog skal man jo huske, at det ikke er forbudt at rydde sne på taget!!! I de lande der har meget sne, hvert år er det lige så naturligt som at rydde vejen!

Alternativt skal man bygge væsenligt kraftigere tagkonstruktioner, men det er der jo ikke så mange der har lyst til at betale for...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten