Snart møder vi Optimus: Musk går igen efter store mål

Plus12. september 2022 kl. 18:143
Snart møder vi Optimus: Musk går igen efter store mål
Tesla satser på at bruge en del af teknologien fra sine selvkørende biler i robotten Optimus. Det gælder blandt andet computeren, der sørger for selvkørende egenskaber, kaldet Full Self-Driving, eller bare FSD. Også kamerateknologien fra bilernes autopilot skal bruges i robotten. Illustration: Tesla.
Menneskelignende robotter bliver Teslas næste store satsning, og på virksomhedens ‘AI-dag’ har Elon Musk lovet at fremvise et ‘fungerende’ eksemplar.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det hele begyndte for et år siden, hvor Teslas såkaldte AI-dag udviklede sig i en noget overraskende retning.

Ind på scenen trådte en danser i en meget stram trikot, der skulle ligne en robot. Dette blev startskuddet på Elon Musks præsentation af Teslas robot, der efterfølgende fik navnet Optimus.

Elon Musk oplyste en række data for Optimus, og det vakte en vis moro, da tophastigheden blev angivet til 8 km/t, hvilket i praksis ville betyde, at »de fleste mennesker ville kunne løbe fra den,« som han sagde.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. september 2022 kl. 20:59

Det må være nemt at fjernstyre robotten. Gør den præcist, som et menneske der fjernstyrer den, vil den måske være nem at få til at klare opgaver, hvor det er svært eller umuligt for mennesker at komme til. Og med hurtig sattelit kommunikation, kan forsinkelsesproblemet nok løses. Måske kan man indbygge færdige løste funktioner i den, så når man gør noget der ligner en af disse funktioner, så korrigeres det, med de faste optrænede, så det virker efter hensigten. Og, når den er optrænet, vil den kunne gøre det meste selv.

Jeg er måske lidt bekymret for, om sådanne robotter kan bruges til krige. Men, lad os sælge robotter til begge sider. Så er det jo bare robotter, der kæmper mod robotter. Og der kan nok laves lidt kode, så resultatet er fixet på forhånd.

1
12. september 2022 kl. 19:47

Softwaren har de nok styr på, men Optimus får de samme udfordringer som alle andre humanoide robotter: valget mellem styrke, vægt og energiforbrug. Du kan kun vælge 2 ;-)