Smarte servere sparer på strømmen

Dell lancerede i går to nye PowerEdge-servere med høj ydeevne og dog lavt strømforbrug til mindre virksomheder.

De to servere har stort set har de samme specifikationer. Den eneste forskel er, at den ene er til rackmontering, mens den anden er en fritstående tower-server.

Både PowerEdge R300 (rack) og T300 (tower) er bygget omkring Intels quadcore Xeon x5460 processor. Begge servere er udstyret med en enkelt sokkel, men der er blevet plads til hele 24 GB hukommelse, således at serverne er velegnede til hukommelsesintensive applikationer.

Den anden, PowerEdge R300, er til rackmontering. (Foto: Dell) Illustration: Dell

I forhold til dualcore-servere fra Dells største konkurrenter, er der penge at spare, da ydeevnen er bedre, samtidig med at strømforbruget er mindre, da serverne kun anvender en enkelt processor i modsætning til konkurrenternes, der anvender to dualcore-processorer.

På softwaresiden er der også penge at spare, idet mange applikationer afregnes efter, hvor mange processorer der sidder i en server, i stedet for hvor mange processorkerner der er i arbejde.

Med anvendelsen af Intels nyeste quadcore Xeon, der er fremstillet i 45 nm procesteknologi, er det lykkedes Dell at sætte strømforbruget yderligere ned, men oplagt er det kun et spørgsmål om tid, før konkurrenterne lancerer lignende servere med et tilsvarende strømforbrug.

Interessant er det dog, at servere baseret på processorer fra AMD har svært ved at konkurrere, når det gælder strømforbrug.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

.. hvor meget strøm bruger de så?

Artiklen er linet op omkring strømforbruget, der glimrer ved sit fravær?

  • 0
  • 0

Hvad er pointen i den her artikel? Det er i hvertfald ikke at Dell har lavet noget nyt, for servere baseret på en eller to quad-core CPU'er er ikke nyt.

F.eks. kan man gå direkte ind på ibm.com og bestille en IBM System x3550 model 7978BGU med Quad Core Intel® Xeon™ Processor X5460 / 3.16GHz til $3,585.00.

"oplagt er det kun et spørgsmål om tid, før konkurrenterne lancerer lignende servere med et tilsvarende strømforbrug." - det har de så åbenbart allerede gjort længe inden Dell?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten