Smart toilet omdanner afføring til energi og ser efter sygdomme

WALDEN 2.0-modellen benytter ultraviolet lys til at desinficere med. Derimod hjælper toilettet ikke som den første model gæsten med at komme af med afføringen. Men man kan jo heller ikke få alt ... Illustration: UNIST - Ulsan National Institute of Science and Technology

Det kan på mange måder blive en endnu større lettelse at gå på toilettet i fremtiden, hvis man skal tro på tendensen i et nyt toiletsystem udviklet af Science Walden-designteamet hos UNIST på universitetet i Ulsan i Sydkorea.

Siden 2015 har teamet arbejdet med konceptet Feces Standard Money (FSM), hvor menneskelig afføring bliver omdannet til biobrændstof, så man senere kan tjene penge på det.

Den første variant af toiletsystemet BeeVi WALDEN 1.0 klarede opgaven uden brug af vand, mens den nye mere avancerede model - BeeVi WALDEN 2.0 - benytter en halv liter vand, men samtidig har den smarte feature, at toilettet undersøger din urin og afføring og sender resultatet til din app på smartphonen.

Der er ifølge Science Walden på den måde tale om en toiletløsning med indbygget miljøvenlighed og sundhedsscreening.

Med eller uden skyl

Teknologien i det vandløse toilet - WALDEN 1.0 – sætter en tørretumbler og en slibemaskine i bunden til at omdanne afføring til et tørt, lugtfrit pulver. Materialet bliver så overført til et såkaldt Microbial Energy Production-system, hvor det bliver omdannet til methan.

Læs også: Spørg Scientariet: Hvordan dimensionerer man antallet af toiletter?

Herlighederne slutter slet ikke her, for samtidig er toilettet udviklet, så det hjælper toiletgæsten med at komme af med afføringen. Hældningen på toilettet opmuntrer gæsten til at trække benene lidt op, så man let kan støtte sig på benene, så kroppen hviler i en 35 graders vinkel. Det fremmer tarmbevægelserne.

I WALDEN 2.0-modellen har man fjernet tørretumbler og slibesystem. I stedet suger en slags støvsuger afføringen direkte over til energiproduktionssystemet. Den løsning kræver dog en halv liter vand, men den begrænsede vandmængde gør alligevel, at man kan kalde det et 'super vandbesparende vakuumtoilet', mener idéteamet.

Den model benytter samtidig ultraviolet lys til at desinficere toiletkumme, toiletbræt og låg. Modellen har også en indbygget biosensor, som kan analysere urin og andet afføringsmateriale for biomarkører, indikatorer for sygdomme og endda ernæringsmæssige mangler.

Sådan ser WALDEN 1.0-modellen ud. Illustration: UNIST - Ulsan National Institute of Science and Technology
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ha ha, ja, i stedet for at dumpe det ned i et sort hul, hvorfor så ikke løfte det hele lidt op om ørerne så vi kan få lidt bedre syn for sagen :D

http://world.kbs.co.kr/english/news/news_D...

Fuel Producing Toilet to be Exported to China

A fuel producing toilet system developed by South Korea's Ulsan National Institute of Science and Technology (UNIST) will be exported to China.

The institute said Saturday that it recently signed a business agreement with a Chinese trade firm for the export of the eco-friendly toilets, as well as cooperation in bio-energy technologies.

The toilet named BeeVi - short for “Toilet, like Bee with a Vision” - was first installed at the institute in May where excrement is decomposed to produce fuel.

It works by transferring dried excrement from the toilet to a microbial response unit where the solid is converted into methane gas and carbon dioxide.

Methane is used as fuel for heating while carbon dioxide is used to grow micro algae in order to produce biodiesel.

Those who use the toilet in this experiment are compensated with cyber money. Providing 200 grams of excrement earns 36-hundred won or about over three dollars.

The cyber currency can be used at facilities within the institute's campus, such as cafes.

  • 0
  • 0

...den hér blev jo også bragt på ing.dk:

https://youtu.be/lscSKq3kzbo

Skal vidst begge to tages med et gran salt.

Det kan man jo mene om hvad man vil, og jeg medgiver da gerne at det umiddelbart virker totalt ulækkert.

Når det så er sagt, skal vi jo huske på at alt hvad vi spiser har været pis og lort på et tidspunkt. Bæ er mad for planter og visse insekter, disse er igen mad for andre dyr, som til sidst bliver mad til os.

At alting så stritter på os, når man fylder afføring ind i den ene ende af en maskine og der kommer mad ud af den anden ende er ikke så underligt. De fleste finder det også frastødende når nogen spiser deres egne bussemænd, men vi gør det jo alle sammen hele tiden: Den slim som ikke render ud ad næsen, løber jo bagud i svælget og synkes. Den tager bare ikke 'omvejen' ud ad næsen og ind i munden. Vi bryder os jo heller ikke om at spise et stykke mad som vil selv lige har tygget på og spyttet ud igen. Det ser jo ulækkert ud, på trods af at vi lige har haft det i munden og skulle til at synke det med største velbehag.

Så hvad vi lige synes om eller ikke synes om her ved første øjekast, kan vi ikke bruge til så meget...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten