Smart samarbejdsværktøj til modeindustrien indstillet til Produktprisen

4. oktober 2012 kl. 10:02
Smart samarbejdsværktøj til modeindustrien indstillet til Produktprisen
Illustration: Delogue.
Tæt dialog i design- og produktionsfasen kan sætte turbo på produktionen af en ny tøjkollektion. Nu er it-platform til håndtering af udfordringen indstillet til Produktprisen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Udviklingen af en ny tøjkollektion er ofte forbundet med et betydeligt tidspres og masser af muligheder for, at det går galt i dialogen mellem designere og systuer, der ofte kan være placeret et helt andet sted på kloden. Men et nyt it-værktøj vil sætte skik på processerne og sikre overblik, både for designerne og leverandørerne til livsstilsbranchen.

Det er Delogue i Aarhus, der netop har lanceret it-platformen af samme navn, hvor designere og leverandører kan dele informationer og deadlines med det samme, hvorved de slipper for mails frem og tilbage og Excel-ark med diverse informationer, der kan være forældede, når de åbnes.

'Livsstilsbranchen er hårdt mærket af finanskrisen. Det har kostet nedskæringer, hvor en mand sidder med to mands arbejde. Der er ikke tid eller råd til forsinkelser eller fejl, hvilket giver en enorm stress-faktor. Delogue giver overblikket og automatiserer processer - dette giver overskud til den enkelte medarbejder. Målet er, at Delogue skal skabe plads til værdiskabende aktiviteter frem for brandslukning,' skriver selskabet i deres indstilling til Produktprisen i kategorien Iværksætterprisen.

Delogue har udviklet en onlineplatform, hvor virksomheder og leverandører i livsstilsbranchen kan videndele og kommunikere omkring produktudviklingen. Illustration: Delogue.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Delogue står for Design Dialogue.

'Stifterne bag Delogue har selv arbejdet i den branche og oplevede frustrationen over manuelt arbejde, opfølgning, misforståelser og stress. Frem for at acceptere tingenes tilstand valgte de at gøre noget ved problemet. Gennem brugerdreven innovation med kollegaerne i branchen har de skabt et enkelt værktøj, som afhjælper en travl hverdag for medarbejdere, der sidder med produktudvikling i livsstilsbranchen og leverandørerne til disse,' lyder forklaringen i indstillingen.

Den nye it-platform er udviklet af Rikke Biehl, der har en baggrund som indkøber og konsulent i tøjbranchen, Mikkel Thormod, der er indehaver af Headfitted, som har mange års erfaring med innovativ softwareudviklng, samt Bianca Hegedüs, der har en baggrund som designchef og konsulent i livsstilsbranchen. Selskabet har blandt andet Østjysk Innovation med som investor.

[video:https://www.youtube.com/v/pFzr-FI9GZY]

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med


Illustration: Marci Papineau Gottlieb.


[Læs alt om Produktprisen her](https://ing.dk/produktprisen)

Et væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at
vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.
Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.
Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november.
[Se programmet og tilmeld dig her](https://ing.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=132903)

Anbefal produkt

De mest anbefalede produkter deltager i efterårets finaleafstemning til 'Læsernes pris'

Dokumentation

Læs Delogues indstilling her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger