Smart app-håndtering indstillet til Produktprisen
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Smart app-håndtering indstillet til Produktprisen

Splitter

Hvordan får jeg lettest ledt mine brugere hen til lige præcis min app? Det er spørgsmålet, som danske Splitter er i stand til at give svaret på.

Selskabet har netop lanceret en webtjeneste, der samler administrationen af de forskellige apps og styresystemer, så når brugeren eksempelvis scanner en QR-kode, kommer brugeren hen til den rette hjemmeside eller app-butik - og det uanset om brugeren anvender udstyr, der kører på iOS, Windows Mobile eller Android.

»Med Splitter giver vi virksomhederne mulighed for at guide brugerne hen til lige præcis den hjemmeside eller app i netbutikken, som de har brug for, alt efter hvad det er for et device, de måtte anvende, og uanset om appen ligger i Google Play eller Appstore eller blot er en hjemmeside,« forklarer administrerende direktør i Splitter Rasmus Burkal, der også er ophavsmand til systemet.

Systemet er meget enkelt. Når en virksomhed har købt abonnement til systemet er det muligt at angive de forskellige apps, som man ønsker at give brugerne adgang til, og hvilke platformere de fungerer fra. Kvitteringen fra systemet er en QR-kode eller en hjemmeside eller det kan være en pæn internetadresse som eksempelvis app.domænenavn.com. Pointen ved systemet er, at koden er den samme, uanset om brugeren skal ledes hen til Play, Appstore eller noget helt tredje. Motoren i Splitter er nemlig i stand til at 'læse', hvilket device brugeren anvender og dermed bidrage til, at man lander det rigtige sted.

»Vi ønsker med Splitter at fjerne noget af det tekniske fnidder, når man skal hjælpe brugeren frem til den rette app. De forskellige platforme har deres egne lukkede økosystemer, hvor det kan være svært at finde rundt, og hvor den enkelte app også er udsat for konkurrence fra andre apps alt efter, hvad man søger på i butikken,« forklarer Rasmus Burkal.

Men Splitter er ikke kun en god vejleder til den rigtige app, det er også et vigtigt værktøj for virksomheder til at se, hvordan brugerne eksempelvis har reageret på en given kampagne.

»Med vores system får virksomhederne også et analysemodul, hvor de kan se, hvor mange der har reageret på en given kampagne, og hvor de måtte befinde sig. Normalt får virksomhederne kun at vide, hvor mange der har downloadet appen, men her får de flere oplysninger om brugernes adfærd,« fortæller Rasmus Burkal.

Produktet er indstillet i kategorien Iværksætterprisen.

'Vi har fulgt princippet om at lancere et Minimal Viable Product, som betyder, at vi kunne gå hurtigt til marked med et simpelt produkt, designet til at løse kernen i problematikken. Efterfølgende har vi drevet vores produktudvikling efter Customer Development-tankegangen, hvilket betyder, at vi på baggrund af dialog med vores kunder har kunne drive vores virksomhed og produktdesign videre i den rette retning, til et mere fuldendt produkt,' skriver Splitter i deres indstilling.

Patenter for dyre og langsommelige

Rasmus Burkal gør også opmærksom på, at ønsket om at få produktet ud har overskygget mulige bestræbelser på at søge patenter omkring produktet.

»Efter min opfattelse er situationen omkring patenter meget broget, og det ville både være dyrt og tage lang tid at få udtaget patenter, og det vil være med til at fjerne fokus. Vi har hellere villet have produktet ud og få det til at leve i markedet,« siger han.

Selv om Splitter kun har været ude i fire måneder, har Rasmus Burkal og makkeren Morten Lie Jørgensen allerede en større opdatering på trapperne, der blandt andet vil kunne hjælpe virksomhederne med at tilpasse adresserne i forhold til, hvilket land brugerne kommer fra, så en virksomhed kan anvende samme QR-kode, men alt efter hvor brugeren scanner koden kommer man ind på en lokal hjemmeside.

»Desuden arbejder vi også med NFC (Near Field Communication, red.). Flere og flere mobiltelefoner kommer med NFC-chip, og her bliver det også muligt at hente præcist den ønskede app bare ved at køre mobilen forbi en NFC-terminal i eksempelvis en butik,« siger Rasmus Burkal.

'Splitter er et godt eksempel på et startup, som med en klar forretningsplan, et stærkt team og en forholdsvis simpel idé kan skalere på et internationalt marked og få betydning for mange mennesker,' skriver Splitter i sin indstilling.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Foto: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Splitters indstilling

Kommentarer (1)

til sådan noget er ubetinget, at det kan placeres på SD-kortet, da 'dimsens' egen interne hukommelse hurtigt bliver fyldt op med "uundværlige" apps, der desværre IKKE kan flyttes.

  • 0
  • 0