To små drenge smittet af fugleinfluenza

Efter at have huseret i Kina, hvor den allerede har dræbt fire af syv smittede personer, er den frygtede A H5N1-virus nu nået til Ægypten, hvor den har smittet fire mennesker.

Senest er to små drenge fra forskellige områder testet positive. En dreng på 1½ år fra Maghagha-distriktet i Menia og en 2-årig fra Ganain-distriktet i Suez er blevet indlagt med sygdommen, og hans tilstand er stabil, oplyser Statens Seruminstitut.

Begge børn havde været i kontakt med dødt fjerkræ, inden de blev syge, oplyser sundhedsministeriet i Ægypten, hvor der siden 2006 er rapporteret om i alt 55 påviste tilfælde af infektion hos mennesker med fugleinfluenzavirus A H5N1 - heraf 23 dødsfald.

I Kina har der i alt været rapporteret om 38 tilfælde af A H5N1-smittede mennesker, hvoraf 25 er døde.

I alt er der 406 mennesker i Aserbajdsjan, Bangladesh, Cambodja, Djibouti, Kina, Indonesien, Irak, Laos, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Thailand, Tyrkiet, Vietnam og Ægypten blevet smittet, og 254 er døde.

I øjeblikket er der ingen restriktioner mod rejser til lande med fugleinfluenza. Men der er forbud mod import af alle fjerkræprodukter fra disse lande.

Dokumentation

Læs mere hos ssi

Emner : Sygdomme