Slut med smadret mobilskærm: Samsungs nye OLED tåler fald fra 1,8 meter

27. juli 2018 kl. 10:125
Slut med smadret mobilskærm: Samsungs nye OLED tåler fald fra 1,8 meter
Plastbaserede OLED-skærme er nu så stærke, at de kan erstatte Gorilla Glas. Illustration: Samsung.
Samsung klar med brudsikkert OLED, der kan erstatte det beskyttende glas i telefoner.
Artiklen er ældre end 30 dage

De brudsikre glasoverflader på telefoner og tablets - bedre kendt som Gorilla Glas - kan være en saga blot, når sydkoreanske Samsung bliver klar til at levere en ny type OLED-skærm.

OLED har været kendt og brugt længe i elektronisk udstyr, også på telefoner, hvor de kan foldes i kanterne, men materialets skrøbelighed betyder, at de har været gemt bag glas.

Samsungs nyeste OLED-materiale er derimod så stærkt, at det kan klare fald fra 1,8 meters højde, hvilket er langt bedre end standard for elektronisk militærudstyr i USA.

Bag testen står certificeringsselskabet Underwriters Laboratories, der også har forsøgt at tabe skærmen fra 1,2 meters højde hele 26 gange uden skader, og temperaturudsving fra 71 grader celcius til -32 grader skadede heller ikke skærmen, skriver Samsung i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samsung leverer i forvejen skærme til Apple og andre mobilproducenter, og det er planen, at de nye OLED-skærme skal bygges ind i tablets, skærme i biler, spillekonsoler og militært uydstyr.

Hvornår det sker, melder Samsung dog intet om.

I videoen fra Samsung kan man se et forsøg på at smadre skærmen med en gummihammer.

Remote video URL

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. juli 2018 kl. 09:00

Fedt at hun tæsker en slukket skærm med en gummihammer men gad vide hvordan skærmen ville se ud hvis hun fik den sluttet til og tændt.

Det er jo reelt set lige meget at skærmen ikke er splintret hvis den er totalt smadret inde bagved plasticen.

3
27. juli 2018 kl. 17:57

Fint man kan tæske skærmen med en gummihammer, noget tit udsætter min egen telefon for. Men kunne have været fint hvis hun også gav de andre skærme nogen stryg for at se dem i direkte sammenligning. Men kan kun bufalde mere solide skærme da jeg har vane at flække min skærm undenfor 6 med efter købet.

1
27. juli 2018 kl. 12:24

Nogen grund til at mobiltelefoner ikke bliver nævnt? "og det er planen, at de nye OLED-skærme skal bygges ind i tablets, skærme i biler, spillekonsoler og militært udstyr"