Skype - snart som mobiltelefon

Skype, der slet ikke har været de milliarder værd, som internetauktionen Ebay betalte danske Janus Friis og svenske Nicklas Zennström for internettelefoni-tjenesten, kommer snart med sin egen mobiltelefon.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters sker udviklingen af mobilen nu i et samarbejde med mobilselskabet 3, der sælger 3G-telefoni i en række europæiske lande, herunder Danmark.

En talsmand for Skype, Chaim Haas, bekræfter samarbejdet med 3, og siger, at der er et produkt på vej, som vil gøre »Skype fuldstændigt mobilt«, men han afviser at give flere detaljer.

Skype-mobil bliver enklere at bruge

Skype har aldrig tidligere markedsført en mobiltelefon. Derimod findes der programmer til en række smartphones og lommecomputere, som gør det muligt at benytte Skype på et mobilnet. Men ifølge en anonym kilde, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, så bliver den målrettede Skype-mobil enklere at benytte.

Skype hævder at have 246 millioner brugere kloden rundt, og i gennemsnit benytter ti millioner tjenesten døgnet rundt.

Det er ikke lykkedes Reuters at få oplyst, nøjagtig hvornår Skype-mobilen kommer på markedet, eller hvilket land 3 vil introducere den i først.

Ebay nedskrev i sidste uge værdien af Skype med godt syv milliarder kroner.

Emner : Mobil
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten