Skyhøj inflation æder din lønstigning: Jobskifte sikrer din realløn


Det bugner med ledige ingeniørstillinger, og ledigheden er presset helt i bund. Alligevel vil kun få af de IDA-medlemmer, der fik justeret lønnen ved forårets lønforhandlinger, opleve, at lønstigningen sikrer dem en fremgang i reallønnen.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Så er der igen artikel om hvor meget mangel der er på ingeniør, som bare kan vælge og vrage mellem gode job. Dette må være dejligt for disse strømlinet ingeniører, som kan svømme ubesværet igennem karrieren.
Men der er også en verden, med ingeniør som ikke bare kan glide ubesværet fra job til job. Jeg er selv et af disse udyr der åbenbart ikke er egnet til et af disse gode job, så det har jeg nu droppet og startet min egen virksomhed, dette er hårdt fordi der er mange opgaver man står alene med.
Men jeg syndes at alle disse strømlinet ingeniører efterlader sig et spor af uheldig teknologi i deres kølevand . Et spor der se fint ud på overfladen, men som rummer mange ulemper nå man kommer under overfladen.
Her er nogle eksempler:
Udskiftning af gas fyr til luft til vand varmepumpe ( af den almindelige type). På overfladen skifte man fra russiske forsil gas til strøm der kan laves fra vedvarende kilder. Men under overfladen baserer disse varmepumper på teknologi Der er så forældede at det ikke må bruges i erhvervsmæssig sammenhæng, Og forbruget er strøm på disse varmepumper er fuldstændig ufleksibelt. Når der er ufleksibelt strømforbrug har man rigtig svært ved at dække det fra strøm fra vedvarende kilder, fordi den effekten herfra svinger op og ned. men vil derfor være nødsaget til at bygge en del forbrændingsanlæg der kan levere strøm til alle disse varmepumper. En anden ulempe ved luft varmepumper er at de kræver relativt meget vedligeholdelse og har en kort levetid, dette kan dog udbedes hvis man har tænkt sig godt om ved installation.
Solceller omformning af sollys til strøm er en vidunderlig ting. Men udformning af solceller er er lavet på en måde så de favoriserer peak performance, men ikke stabil produktion af strøm. De bedste solceller der sælges nævn har en virkningsgrad omkring 22,5%. Men når de placeres på plan flade i Danmark laver den 150 kWh/ m2 om året. Dette kan virke fint indtil man kikker på hvor meget energi der kommer; dette er 1017 kWh/ m2 af direkte lys og 533 kWh/ m2 af diffus lys. Så den reale virkning grad er på bare 9,7 % og det outputtet svinger så meget op og ned at så det er svært at benytte i samfundet.
En af grunde til jeg en af disse tosser der ikke kan få job er selvfølge at jeg er overbevist om der kan laves et meget bedre alternativet til solceller og at jeg ved hvordan det skal laves.
Helt grundlæggende er jeg træt at være tossen i vejkanten der ser andre suse forbi. Jeg syndes at jeg skulle være en del at navigation systemet, for jeg kender en let og simpel vej til den grønne omstilling, men jeg kommer ikke langt alene.