Skybrud: Olie fra asfalt skyllede ud og lukkede havnebade

11. juli 2011 kl. 16:08
Skybrud: Olie fra asfalt skyllede ud og lukkede havnebade
Illustration: Københavns Kommune.
Havnebadet ved Fisketorvet i København er lukket på grund olie i vandet. Skybruddet har nemlig skyllet olie fra asfalten ned i vandet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Badelystne gæster bliver mødt med beskeden »lukket på grund af oliefilm på overfladen«, hvis de ønsker at tage en dukkert i havnebadet ved Fisketorvet i København.

Der driver nemlig klatter af olie rundt i vandet, skriver politiken.dk.

»Det er en meget tynd film, der ligger i overfladen. Det er ikke så meget, at det truer helbredet, men det er uæstetisk at se på, og det er ikke så behageligt at få olie på huden«, siger Jan Burgdorf Nielsen, der er biolog i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning til politiken.dk.

Havnebadet ved Fisketorvet er lukket pga. olie i vandet. Olie kommer fra asfalten, som blev skyllet ud under skybruddet. (Foto: Københavns Kommune) Illustration: Københavns Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker et par gange om året, at havnebadet lukker pga. olieudslip, men typisk er årsagen, at en båd lækker olie. Men denne gang regner man med, at det er fredagens voldsomme skybrud, der er skyld i olielaget.

»Det er olie fra asfalten, der under normale omstændigheder opsamles i kloakkerne og bundfælder der. Men da skybruddet kom i sidste weekend, skyllede det kloakkerne rene, og så er olien kommet med ud«, siger Jan Burgdorf Nielsen.

Kan betyde lukning i flere dage

Havnebadet på Islands Brygge lukkede også på grund af olie i vandet. Men kun i halvanden times tid i går.

»Lige nu har vi et lille oliefilter, men det er så lille en mængde, at det ikke overskrider nogen grænseværdier. Når det er så små mængder, holder vi øje med det og vurderer løbende, om man kan bade i det, eller om det klistrer for meget på kroppen, når man bader«, fortæller livredder Jesper Juul Hansen til politiken.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jan Burgdorf Hansen kan der kan gå flere dage, før oliepletterne er drevet ud af havnen, alt afhængig af strømforhold.

Begge havnebade blev lukket lige efter skybruddet i sidste uge, efter spildevand og kloakvand var løbet ud i badevandet.

Dokumentation

Artikel i Politiken

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger