Skybrud lammede togtrafikken i København

Svanemøllen Station var under vand efter skybruddet. Illustration: BaneDanmark.dk

»Det voldsomme regnvejr natten til søndag har sat Østerport Station og tunnelen ved Svanemøllen i det centrale Købehavn under vand,« skrev BaneDanmark blandt andet i en række opdateringer søndag formiddag.

Banedanmark havde derfor hele søndagen travlt med først at pumpe vandet væk og siden teste signaler, og elektronik er efterfølgende blevet testet.

Arbejdet gav resultat, og mandag morgen var kun en S-togslinje meldt ude af drift.

Banedanmark har i sit beredskab adgang til særlige kraftige pumper. Hver af de tre pumper kan fjerne mellem 800 og 1.000 m3 vand i timen, og de pumper har været på hårdt arbejde for at tørlægge stationerne. Derfor lykkedes det altså at få Østerport og Svanemøllen stationer op at køre igen blot et døgn efter oversvømmelserne.

Svanemøllen bliver også brugt til værksted, hvor tog bliver efterset og lignende, og her melder DSB om, at der måske kan blive kortere tog mandag morgen, da oversvømmelserne har 'besværliggjort' arbejdet med at efterse togene.

Selv metronettet var en stor del af søndagen delvist ude af drift, da Sundby Station stod mere eller mindre under vand.

Har du billeder af oversvømmelserne i København, modtager redaktionen dem med kyshånd på adressen redaktion@ing.dk. Vi vil også meget gerne have læsernes tips til vores dækning af skybruddet.

Emner : Meteorologi
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Tre pumper til rådighed ...." - og hvad så ?

Svanemøllen station er et knudepunk (i Hæren ville man kalde et choke-point) for jernbanetrafik til Nordsjælland. Hvorfor er det ikke sikret mod oversvømmelse og sikret med permanent pumpekapacitet ? Situationen er en permanent, årlig, tilbagevendende begivenhed.

Og med det nye, ikke færdige, vejanlæg til Sundet, så kan det vel ikke være kostbart at anlægget en Cut-and-cover grav til pumperør - direkte til Sundet.

P.S.: Østerport har vist ikke været ramt før ? Måske også her en permanent løsning. Ræven er løs ......

  • 0
  • 3

Dit svar viser bare, at hukommelsen kan være kort.

Og billedet viser, at det ikke bare vare trivielt - det var over perron-kanten.

Så ja, også der skal der laves en permanent løsning - snart.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten