Skru tiden tilbage i pinsen

26. maj kl. 15:01
Timewinder
Grønnessegaard Gods mellem Frederiksværk og Hundested er en smuk ramme om nostalgifestivalen Timewinder. Illustration: Ole Plum.
Lær at køre Ford T på den nostalgiske festival Timewinder, hvor dampmaskinerne snurrer, og IDAs selskab for Historisk Teknologi fortæller om biler, radioteknik og militærteknologi.

Skulle der blandt Bagsidens læsere være enkelte, for hvem lyden af snurrende dampmaskiner er som sød musik, så er nostalgifestivalen Time­winder på Grønnessegaard Gods ved Hundested det helt rigtige sted at tilbringe pinsedagene.

Ud over veteranbiler i alle afskygninger kan du bl.a. opleve damptraktorer, vete­ranfly og vintage landracing – eller demonstrere dine færdigheder i Ford T-køreskolen.

IDAs selskab for Historisk Teknologi, HITEK, deltager i løjerne og slår i den forbindelse et slag for Ingeniørernes Danmarkshistorie, som bl.a. indeholder Ingeniørens digitaliserede arkiv.

»Det har vist sig at være en central kilde til vores nære historie og rangeres faktisk af flere forskere højere end Statsbibliotekets Mediestream, der rummer digitalisering af alle danske aviser,« fortæller Michael Deichmann fra HITEK.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Dels er materialet mere tilgængeligt, fordi IDA og Teknologiens Mediehus stiller det gratis til rådighed, og dels finder man her ofte debat imellem fagfolk og politikere om større anlægsarbejder og andre tiltag, som har påvirket vores samfundsudvikling,« påpeger han.

På Timewinder står HITEK bag foredragene:

Du kan læse mere på HITEK’s Facebook-side og på timewinder.dk

Illustration: Ingeniøren.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger