Skrot dit oliefyr og få støtte til en ny varmepumpe
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skrot dit oliefyr og få støtte til en ny varmepumpe

Skrot dit gamle oliefyr og få betalt op 25 procent af dit nye solvarmeanlæg.

Det er en del af den finanslovsaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik i nat.

Den nye skrotningsordning betyder, at der ydes et tilskud ved skrotning af et eksisterende, ineffektivt oliefyr og erstatning af dette med mere moderne og klimavenlige energisystemer.

Det kan f.eks. være en varmepumpe eller et solvarmeanlæg i kombination med et nyt fyr (olie-, gas- eller træpillefyr). Alternativt kan husstanden tilkobles fjernvarmesystemet, hvor dette er muligt.

Værdien af skrotningsbeviset vil være i størrelsesordenen 15-25 pct. af anskaffelsesprisen afhængig af den valgte teknologi.

Regeringen har afsat en pulje på 400 millioner kroner til ordningen, som skal træde i kraft så hurtigt som muligt, så der kan søges om og modtages tilskud i god tid inden fyringssæsonen næste år.

Ministeren jubler

Klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) mener, at ordningen vil åbne danskernes øjne for, at der er mange penge at spare ved at skifte deres gamle oliefyr ud med f.eks. varmepumpe eller solvarme, selv om det kræver en investering nu.

Men der er også mange andre gevinster ved ordningen, mener ministeren:

»Det vil for det første sikre en lavere CO2-udledning og hjælpe med til, at Danmark når sine klimamål. For det andet betyder det en lavere udgift til varme på langt sigt og derved også en ekstra gevinst i forbrugernes lommer. For det tredje vil det det mindske afhængigheden af olie, og sikre en bedre forsyningssikkerhed i Danmark, når vores egen produktion af olie falder,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Udover skrotningsordningen for oliefyr er der også afsat 360 mio. kr. til energirenovering af statslige bygninger.

Ing.dk arbejder på at få yderligere informationer om skrotordningen fra Energistyrelsen.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Klima- og Energiministeriet

For alle dem der lige har benyttet sig af tilbudet med renoverings puljen, og netop der har skiftet sit Oliefyr med en varmepumpe.

Kan man få 25% med tilbagevirkende kraft ??
I dont think so.

  • 0
  • 0