Skorstensfejere stævner kommune for brændeovnsforbud


En lokal skorstensfejer i Lejre og brancheorganisationen Skorstensfejerlauget vil hive Lejre Kommune i retten, da de mener, at kommunen overskrider sine beføjelser med et forbud af skorstene og dermed brændeovne i to lokalplaner fra 2019.
I en stævning fremgår det, at de vil have rettens ord for, at forbuddene er ugyldige.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Der er rigtig mange pizzariaer, der fyrer med træ i stenovne, og rigtig mange der griller med trækul eller -briketter om sommeren, og så er der selvfølgelig bilerne der både udleder forbrændingsgasser men også hvirvler mineralske partikler og organiske dækpartikler op i luften, og så er der de utallige plæneklippere som både forurener og larmer. Og så er der gasfyrene og de gasfyrede strålingsvarmere som bør fjernes.
Listen er lang hvis man skal forbyde aktiviteter med det formål at skabe et rent miljø og sikre ren luft i villakvartererne med krav i lokalplanerne.
Husbåde i kbh bruger i høj grad pillefyr til opvarmning. Her bør kbhs kommune kunne regulere og henviser til luft til luft varmepumber. Specielt i storbyer er det nødvendigt at minimere partikel udledning og altså både brændeovne og pillefyr. Men må dog medgive at åben ild ala pejs eller moderne brædeovne med glas er hyggelige.......bruger selv 4k fireplace på smart TVet....og det er ikke helt det samme
Ja, for det er ligetil, hvis regeringen ønskede færre brændeovne kunne den simpelthen gøre det mere attraktivt at opvarme med el eller naturgas! Så ville de fleste nok droppe besværet med at fyre store mængder brænde af, og nøjes med at fyre op af og til for hyggens skyld!Når regeringen ikke vil gøre noget ved problemet med brændeovne i byerne, så forstår jeg godt, at kommunerne selv går i aktion.
Disse opvarmningsformer medfører ingen gener for naboerne og ledningsnettene har vi allerede, og det er sådan man gør i vore nabolande, også fremover, og CO2-gevinsten ved regeringens planlagte udfasning af naturgas er vist mest teoretisk!
når det drejer sig om mnyt byggeri. Hvem vælger at installere brændeovn og bruge i et nyt højisoleret hus med gulvvarme?
i lokalplanen, men man må ikke regulere om folk skal have lov til at forurene luften. I et nyt kvarter det ikke vil ramme nogen eksisterende bygninger overhovedet. Altså hvis man tager skorstensfejerenes ord.
Ild i pejsen er rigtig hyggeligt og det er skorstensfejrere også. Men på en kold decemberdag hvor alle er inde og hygge er et parcelhuskvarter nemt lige så forurenet som de værste gader i København - pga. brændeovne.
Vi har lært meget siden jeg var barn og vi skulle tage og bruge den lærdom.
Skorstensfejerne kæmper ikke for det lovlige, eller vores sikkerhed. De kæmper for at bevare et uddøende erhverv. Brændeovne udleder skadelige stoffer i store mængder, og kommunens tiltag til at forbedre luft kvaliteten er det eneste rigtige. At mange synes en brændeovn er hyggelig er jo rigtigt. Men hvad vejer tungest - ens private hygge, eller spredningen af gidtige stoffer ud over naboerne, samt dårlig luft kvalitet i ens egen stue. ?? Jeg håber at kommunen vinder, så flere brædeovne kan lukkes. Og borgerne ikke længere skal sidde i naboens røg.
Pejseild er rigtigt hyggeligt. Det er bare ikke så hyggeligt, når jeg i mit mit hjem forsøger at lufte ud i vintermånederne, men i stedet for frisk luft får naboens røg ind i huset. Jeg har ikke noget imod brændeovne i landzoner og sommerhusområder, hvor der ikke er mulighed for anden opvarmning, og hvor der er langt mellem naboerne. Men det fungerer bare ikke i tætbefolkede områder.
Lokalplaner er jo netop til for at sikre at uheldigheder ikke opstår, samt at områder planlægges til specifikke formål. En større virksomhed kan være uheldig placeret i et villakvarter hvor der cykler børn..... Hvis en lokalplan rammer sit formål rigtigt, så stiger attraktiviteten og dermed værdien, som så også kan give højere boligskatter. En dispensation fra et eller flere krav/regler i en lokalplan kan som regel gives, så hvis man spørger naboer i en omkreds af f.eks. 200 m, om de vil acceptere en brændeovn med skorsten, så får kommunen jo en viden, om dette er ønsket i området eller ikke. En teknisk speciel løsning kan fint tilføjes en dispensationsansøgning, som grundlag hvorfor netop dette bør give dispensation.
I de kølige vintermåneder og især op til Jul er det rigtigt hyggeligt med Pejseild. Sålænge det blot er for hyggens skyld og ikke et egentligt brænde eller pillefyr, der kører løs som hovedopvarmningskilde, synes jeg borgere skal have frihed til at hygge sig :)
Når regeringen ikke vil gøre noget ved problemet med brændeovne i byerne, så forstår jeg godt, at kommunerne selv går i aktion.