Skole vil gøre op med dårlig logistik i byggeriet

Dårlig logistik koster byggeriet enorme summer. Nu vil det nyoprettede Byggelogistikskolen sælge kurser til entreprenører, rådgivere og andre byggefolk. Målet er at gøre byggeprocessen mere effektiv ved blandt andet at minimere transport og spild.

"På byggepladsen kan det være et problem, hvis for tidligt bestilte materialer står og fylder op. Omvendt er det et problem, hvis de ankommer for sent, så arbejdet går i stå. Derfor er det helt centralt at koordinere indsatsen på byggepladsen," skriver Teknologisk Institut om den nye skole i en pressemeddelelse.

Øvelser og undervisning

Der tages blandt andet fat på byggeprocessens planlægning og styring, trimmet byggeri og byggeriets måleværktøjer. Kursisternes egne byggesager og arbejdspladser bruges som udgangspunkt.

Det første hold begynder efter planen til september. Undervisningen er en kombination af øvelser, som kursisten løser derhjemme, og tre gange tre dages undervisning, der afsluttes med en skriftlig prøve. Første hold ventes færdigt i april 2003. Prisen for kurset er 34.500 kroner plus moms.